Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hazai: internetes csalók lakat alatt

Dotkom

Hazai: internetes csalók lakat alatt

A rendőrség sorra fogja el az online aukcióval csalókat.

Amint arról május végén is írtunk, a Vatera.hu számos biztonsági intézkedést léptetett életbe, a virtuális térben aukciózók védelmének érdekében. Például e-kereskedelmi biztonsági szakértővel erősítette meg csapatát, aki külsős szakértőként nyújt segítséget a portálon történő esetleges visszaélések felderítésében és a csalók elleni eredményes fellépésben. A szakember április óta 10 esetben segített felderíteni a gyanús felhasználókat, a rendőrséggel karöltve eddig már 4 esetben sikerült elfogni a csalókat. A bíróság szabadságot korlátozó kényszerintézkedéseket rendelt el az elkövetőkkel szemben. Jelenleg 6 esetben fut eljárás, a szakember reményei szerint hamarosan elfogják a tetteseket.

Napi 50 ezernél is több új aukció
A Vatera.hu szeptemberben többször is látogatottsági rekordot döntött; a napi egyedi látogatók száma elérte a 200.000-et, az oldalon regisztrált felhasználók száma meghaladja a 940.000 főt. A Vaterát nagyobb részt a férfiak látogatják, az aukciós portálon a látogatók 55%-a férfi és 45%-nő. Az eladott áruk átlagos eladási ára 5000 Ft körül mozog. A leütött aukciók 60%-a fix, vagy villámáras eladásból származik, a termékek 40%-a pedig hagyományos licit útján talál gazdára.

A legnagyobb hazai aukciós portálra átlagosan 52.000 új aukciót listáznak naponta a felhasználók. A Vatera.hu-ra jelenleg kb. napi 26.000 licit érkezik és 8.500 sikeres eladás zárul. A portál statisztikái szerint a 25-39-es korosztály a legaktívabb vaterázó. A legnépszerűbb termékek továbbra is az elektronikai és számítástechnikai cikkek (pl. mobiltelefon, GPS, laptop), de kiemelkedő a régiségek, órák, ékszerek forgalma is.

A Vatera.hu augusztusban vezette be Profi Eladó Programját (PEP), amellyel a minőségi értékesítést és ügyfélközpontú szemléletet kívánja erősíteni. A programban a nagyobb forgalmú és minőségi szolgáltatást nyújtó eladók vehetnek részt, akiknek nagyon szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelniük. A Vatera kedvezményekkel és kiemelt ügyfélszolgálattal segíti kereskedésüket. A programban közel 1000 vaterás felhasználó vesz részt, a PEP-es eladások jelenleg a sikeresen záruló aukciók 20%-át adják.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés