Connect with us

technokrata

Jövőre nőhet a távközlési világpiac

Dotkom

Jövőre nőhet a távközlési világpiac

Az Alcatel-Lucent szerint 2010-ben már világszerte növekedni fog a távközlési piac: ennek időpontja térségenként és országonként, illetve szolgáltatónként változó lesz, ám nagy valószínűséggel a piac fejletlensége és ezért az infrastrukturális fejlesztések nagy igénye miatt először a fejlődő országokban következik be.

Luis Martinez Amago, a cég FÁK-, illetve a közép- és dél-európai országokért felelős elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: mivel a fejlettebb országokban érettebb a távközlési piac, ott várhatóan később indul meg a növekedés – tudósít az MTI-Eco.

Az elnöke úgy vélte, 2009-ben a piac világszintű visszaesése 8-12 százalék közötti lesz a tavalyi évhez képes. Az Alcatel-Lucent szerint a fő kihívás most az, hogy miközben erőteljesen nő a hálózatokon a forgalom, főként az adatkommunikációs adatátvitel, ezzel nem bővül arányosan a bevétel. Korábban a trend az volt, hogy nőtt a beszédforgalom és ennek megfelelően emelkedtek a bevételek is. Az elnök elmondta: a 2005-ös adatforgalom 2008-ra hatszorosára nőtt világszinten. Előrejelzésük szerint a trend folytatódik, s a 2008. évi forgalom 2013-ra ötszörösére emelkedik. Jövőre és azután az adatátvitel egyre nagyobb hányadát teszi ki a videoforgalom, miközben a mobil szélessávú forgalom megduplázódik évente. Az Alcatel-Lucent ebből adódóan két területen lát nagy üzleti lehetőséget világszinten és Magyarországon is: egyrészt a jelenlegi hálózatok sávszélességének bővítésében, másrészt az új hálózatok építése területén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd