Connect with us

technokrata

Újabb havária a Genesis körül

Dotkom

Újabb havária a Genesis körül

Kényszerértékesítették a Genesis egyik nagytulajdonosának, az Acquisition Pro Limitednek 90 ezer darab Genesis-részvényét, amit a londoni bejegyzésű cég jogtalannak tart és bírósági eljárást indít a visszaszerzésére.

Közleménye szerint idén szeptember elején e-mail érkezett hozzá a zürichi székhelyű J & T Bank AG-tól (volt IBI Bank AG), miszerint a velük kötött ügylet kapcsán kénytelenek voltak a náluk óvadékként elhelyezett 90 ezer papírt kényszerértékesíteni. Ezután a szeptember 28-án megküldött iratokból vált ismertté, hogy a bank az óvadékul elhelyezett 90 ezer részvényt három tételben, július 22-én, július 28-án és július 31-én értékesítette. (Az említett három napon sorban 580, 578, illetve 563 forint volt a záróár az eco.hu adatai alapján, így a pakk 574 forintos átlagárral számolva körülbelül 51,66 millió forintot érhetett.)Az Acquisition Pro ügyvédje szerint a cég nem kapott előzetes felhívást a kényszerértékesítés előtt, így a bank eljárása jogsértőnek minősül. Az Acquisition Pro ezért megbíz egy svájci ügyvédet a részvények visszaszerzése érdekében – derül ki a BÉT honlapján kedden közzétett, Makay Gusztávné, az Acquisition Pro igazgatója által jegyzett levélben. Makay a Figyelő januári információi szerint a Genesis (volt Novotrade) alapító-vezérigazgatója, Rényi Gábor ingatlanjainak vagyonkezelő cége, a Novoreal társtulajdonosa és ügyvezetője. Az Acquisition Pro pedig a Novoreal egyik tulajdonosa is, és kézbesítési megbízottja szintén a Novotrade-cégek központjában található.

A Genesis részvénye hétfő után kedden is limittel, 20 százalékkal zuhant. Az augusztus 31-i állapot szerint az Acquisition Pro részesedése hatszázalékos volt, így a szóban forgó 1,125 százalékot kitevő pakk öt százalék alá kellett csökkenjen, bár erről a közlemény nem emlékezik meg.

Kényszerértékesítettek egy részvénycsomagot Svájcban

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd