Connect with us

technokrata

Újabb havária a Genesis körül

Dotkom

Újabb havária a Genesis körül

Kényszerértékesítették a Genesis egyik nagytulajdonosának, az Acquisition Pro Limitednek 90 ezer darab Genesis-részvényét, amit a londoni bejegyzésű cég jogtalannak tart és bírósági eljárást indít a visszaszerzésére.

Közleménye szerint idén szeptember elején e-mail érkezett hozzá a zürichi székhelyű J & T Bank AG-tól (volt IBI Bank AG), miszerint a velük kötött ügylet kapcsán kénytelenek voltak a náluk óvadékként elhelyezett 90 ezer papírt kényszerértékesíteni. Ezután a szeptember 28-án megküldött iratokból vált ismertté, hogy a bank az óvadékul elhelyezett 90 ezer részvényt három tételben, július 22-én, július 28-án és július 31-én értékesítette. (Az említett három napon sorban 580, 578, illetve 563 forint volt a záróár az eco.hu adatai alapján, így a pakk 574 forintos átlagárral számolva körülbelül 51,66 millió forintot érhetett.)Az Acquisition Pro ügyvédje szerint a cég nem kapott előzetes felhívást a kényszerértékesítés előtt, így a bank eljárása jogsértőnek minősül. Az Acquisition Pro ezért megbíz egy svájci ügyvédet a részvények visszaszerzése érdekében – derül ki a BÉT honlapján kedden közzétett, Makay Gusztávné, az Acquisition Pro igazgatója által jegyzett levélben. Makay a Figyelő januári információi szerint a Genesis (volt Novotrade) alapító-vezérigazgatója, Rényi Gábor ingatlanjainak vagyonkezelő cége, a Novoreal társtulajdonosa és ügyvezetője. Az Acquisition Pro pedig a Novoreal egyik tulajdonosa is, és kézbesítési megbízottja szintén a Novotrade-cégek központjában található.

A Genesis részvénye hétfő után kedden is limittel, 20 százalékkal zuhant. Az augusztus 31-i állapot szerint az Acquisition Pro részesedése hatszázalékos volt, így a szóban forgó 1,125 százalékot kitevő pakk öt százalék alá kellett csökkenjen, bár erről a közlemény nem emlékezik meg.

Kényszerértékesítettek egy részvénycsomagot Svájcban

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom