Connect with us

technokrata

Itt az új AVG 9.0

Dotkom

Itt az új AVG 9.0

Az új vírusirtó 50%-os sebességnövekedést, nagyobb teljesítményt és még könnyebb használatot ígér.

Kezdjük a leglényegesebb információval: az új vírusirtó és teljeskörű biztonságot nyújtó Internet Security programok kereskedelmi változatainak piacra lépést röviddel követően jelenik majd meg a termékcsalád ingyenes tagja is. De miért érdemes AVG-t használni? Az új változat az optimalizáláson kívül számos új technológiát is alkalmaz vírusirtó és kémprogram elhárító szolgáltatásaiban. Képes egy programot vagy adatfájlt alapvetően biztonságosként vagy kockázatosként azonosítani, úgy nincs is szükség annak későbbi újra ellenőrzésére, feltéve hogy a fájl vagy program időközben nem változott meg. Erre a beazonosításra rögtön a telepítés után sor kerül.

Vírusellenőrzés
Mivel a biztonsági kockázat felmérése nem egy hagyományos vírusellenőrzés, hanem egy gyors folyamat és egyáltalán nem nehezíti meg az AVG telepítését. Az eredmény: akár 50% sebesség növekedés még egy elhanyagolt, ritkán karbantartott rendszer esetében is, valamint 10-15%-kal gyorsabb rendszerindulás, és hasonló mértékű csökkenés a memória igényben is. Az AVG 9.0 támogatja a hagyományos minta alapú keresést az ismert veszélyforrásokkal szemben, a felhő (cloud) technológiákat, és az alacsony erőforrás igényű viselkedés alapú kockázat elemzési megoldást.

Tűzfalas védelem
Az új verzióban a fejlesztő ötvözte az Állandó védelmet (Resident Shield), a tűzfalat és a Személyazonosság védelmi (Identity Protection) összetevőket. Ez lehetővé teszi, hogy az AVG akkor is felismerje és eltávolítsa a fenyegetések és a rootkiteket jelentős részét, ha azokat még tulajdonképpen fel sem fedezték és felismerésükre a hagyományos, csak adatbázisban tárolt minta alapján dolgozó megoldások nem lennének képesek. Emellett teljesen újratervezték az AVG tűzfalat, így több mint 50%-al csökkent azon eseteknek a száma, amikor a döntéshez, a program megfelelő beállításához a felhasználó válaszára van szükség. Mivel a megbízható gyártók által készített, megbízható alkalmazásokról egy igen nagy adatbázis áll rendelkezésre, amely folyamatosan bővül, ezért egy átlagos irodai vagy otthoni felhasználás során ezek az értesítések és kérdések akár teljesen el is tűnnek, hiszen az AVG önmagában is képes meghozni a helyes döntést. Az új tűzfal a háttérben szorosan együttműködik az AVG viselkedés alapú Személyazonosság védelmi (Identity Protection) moduljával.

Antiphishing technika
Az AVG 9.0 adathalász támadásokkal szembeni megoldását a Link Scanner összetevőn keresztül biztosítja a szoftver. Az új verzióban gyorsabban és pontosabban képes felismerni az adathalászat jellegű támadásokat, azt, hogy egy weboldal hordoz-e ilyen veszélyt. A Link Scanner összességében több mint 100 féle módszer vet be annak érdekében, hogy azonosítsa az oldal tartalmát, hogy az veszélyes lenne-e, és ha mindez még mindig kévés lenne, akkor az cloud hálózatához fordul, vagy végső esetben AVG kutatólaborjára bízza a végső döntést a kockázat tekintetében. A technológia az ingyenes változatot használó felhasználók számára is elérhető (lesz).

Elérhetőség és árak
A fizetős családi, és kis és mikrovállalati csomagjai már elérhetőek. Az egy gépes AVG Anti-Virus 9.0 bruttó ára 1 évre 9900 Ft, míg a 2 éves változat 14900 Ft körül alakul. AVG Free 9.0, az AVG ingyenes változata várhatóan október közepén jelenik meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd