Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végelszámolás vár a Genesisre

Dotkom

Végelszámolás vár a Genesisre

A külföldi leányvállalatok eladását követően a Genesis végelszámolását kezdeményezné egy rendkívüli közgyűlésen a Genesis Investment Funds, a társaság legnagyobb részvényese. A hírre a maximális, 20 százalékkal szakad a cég részvényeinek árfolyama.

A Genesis múlt pénteken közzétett, az igazgatóság leváltását hivatott rendkívüli közgyűlés összehívása után újabb közlemény jelent meg a BÉT-en.

A Peter H. Jacobs, a Genesis Investment Funds igazgatója által írt levél előzménye, hogy  az az adásvételi szerődés, amelyet az érdemi tevékenységet továbbra sem folytató Genesis az egyelőre csak tervezőasztalon létező napelemgyárainak terveit birtokló spanyol, szingapúri és magyar leányainak eladására még augusztusban kötött az Egyesült Államokban bejegyzett Cogenco International nevű vállalattal. Az egyelőre még csak valamelyik amerikai piacon bevezetni szándékozott sajátrészvényekért történő ügyletet szeptember 15-én hagyta jóvá a Genesis rendkívüli közgyűléseA hétfőn közzétett levélben Jacobs kifejti, hogy a három leányvállalat átadása – azaz az alaptevékenységek irányításának Amerikába kerülése után – a csupán Cogenco-részvényeket tulajdonló Genesisnek a jövőben nincs szüksége a jelenlegi nagyságú menedzsmentre, így a Genesis Investment Funds áttekinti és megfontolja egy megfelelően csökkentett létszámú stáb és az ehhez szükséges feltételek létrehozását. Ezáltal a lehetővé válik a Genesis lehetséges legkorábbi végelszámolása, melynek során a Cogenco részvények – valamelyik amerikai tőzsdén történő bevezetését követően – szétosztásra kerülhetnek a Genesis Energy részvényesei között.

A pénteken közzétett további – többek közt Rényi Gábor vezérigazgató leváltását célzó – határozati javaslatok célja, hogy lehetővé tegyék a Genesis minél praktikusabb operatív működtetését és biztosítsák a vállalati döntéshozatal Magyarországtól távoli helyekről történő zavartalan folyamatát.

A közleményt kvetően a Genesis részvényei a maximális 20 százalékkal zuhantak, a  könyvben gyakorlatilag csak ezen a 384 forintos áron szerepel több mint 43 ezer eladó.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés