Connect with us

technokrata

Nem adta fel a mobilos terveket a Digi

Dotkom

Nem adta fel a mobilos terveket a Digi

A kábelhálózati szolgáltató és újabb sportcsatornájáról is ismert Digi Kft.

is érdeklődik a tervek szerint 2010-ben induló 900 Mhz-es mobilinternet koncessziós pályázat iránt – tudta meg a Napi. A 29 milliárd forint jegyzett tőkével bíró társaság egy sikeres pályázat esetén hitelfelvétel nélkül, saját forrásaiból építené ki a szolgáltatáshoz szükséges hálózatot – mondta lapunknak Kosik Kristóf, a Digi Kft. jogi képviselője.

A cég nem zárja ki azt sem, hogy együttműködési megállapodást köt valamelyik magyarországi mobilszolgáltatóval és partneri szerződés keretében kínál ügyfeleinek mobilszolgáltatásokat is magában foglaló csomagokat.

A partneri együttműködések keretében kínált vezetékes-mobil kombinált ajánlatok már most is léteznek a magyarországi piacon: az Enternet a Pannon hálózatát használva tavaly december óta kínál mobilinternet-előfizetést, de a mobilcég internetszolgáltatása nemrégiben az Invitel net&go csomagjában is megjelent kiegészítő szolgáltatásként. Ez utóbbi társaságnál érdeklődésünkre közölték: a korábbi sajtóhírekkel szemben egyelőre nincsenek saját infrastruktúrán alapuló mobilpiaci terveik. A vezetékes-piaci szereplőkkel való együttműködés lehetőségeit firtató kérdéseinkre a Pannon vezérigazgatója, Anders Jensen mindössze annyit mondott: a társaság az ügyféligényeknek és az új üzleti lehetőségeknek megfelelően fejleszti szolgáltatásait, amiben akár a különféle partnerségek is szerephez juthatnak.

A Vodafone az Invitel támogatásával nyújt ügyfeleinek a vezetékes-előfizetés kiváltására is alkalmas csomagot. A 2006 novemberében indított termék azonban csak részben váltotta be a reményeket – állítja a mobilcég, amely ennek ellenére folyamatosan vizsgálja az új üzleti lehetőségeket. A Vodafone-csoportnak egyébként Németországban – az Arcor révén – vezetékes szolgáltatói tagja is van.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom