Connect with us

technokrata

Több luxustévét gyártanak Győrben

Dotkom

Több luxustévét gyártanak Győrben

Az ismét folyamatosan növekvő megrendelések miatt visszatér a két műszakos termelésre és mintegy száz fővel növeli a foglalkoztatottak számát a különböző elektronikai termékek, köztük saját márkás televíziók gyártásával foglalkozó osztrák Robust Plastics GmbH magyar cége – erősítette meg a NAPI információit Weisz Szilvia, a győri székhelyű Robust Electronics Hungary Kft. gazdasági vezetője.

Ezzel párhuzamosan egy több mint 30 millió forintos fejlesztési program megvalósításáról is döntés született a bécsi székhelyű anyavállalatnál. Ennek keretében elsősorban további technikai és technológiai beruházásokat hajtanak végre a kizárólag exportra termelő cégnél. Weisz elmondta: az elmúlt időszakban sokat javult a helyzet azt követően, hogy már 2008 augusztusában elkezdett csökkenni a rendelésállomány, majd elvesztették egyik legnagyobb vevőjüket, így októberben csaknem a dolgozók felét, közel száz embert el kellett küldeni. Már tavasszal egy új, meghatározó üzleti partnerre sikerült szert tenniük, mától pedig a győri üzemben elkezdődött a full hd televíziók gyártása. A Robust egy másfél millió eurós beruházást követően három évvel ezelőtt telepítette magyar cégéhez a set top boxok, valamint a Minerva márkájú lcd-televíziók gyártását. A döntően a luxuskategóriába tartozó készülékeket kizárólag nyugat-európai szakboltokban forgalmazzák.

A kft. a közelmúltban még optimális esetben is mintegy 30 százalékos termeléscsökkenéssel kalkulált, hiszen az első negyedév katasztrofális volt. Ma viszont úgy tűnik, elérhető a tavalyi 18 millió eurós nettó árbevétel. Ugyanakkor az is igaz, hogy a helyzet még bizonytalan, s a mostani reményeket a várható karácsonyi keresletnövekedés is táplálja. Nem véletlen tehát, hogy a tervezett létszámbővítést szinte kizárólag bérelt dolgozókkal kívánják megoldani.

Mindemellett – elsősorban a több lábon állás érdekében – a cég a közeljövőben autóipari beszállítóként is szeretne megjelenni a piacon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd