Connect with us

technokrata

MSN, iWiW, Myvip, Hotdog, Freemail, Vipmail, Hotmail, Facebook jelszavak megszerzése

Dotkom

MSN, iWiW, Myvip, Hotdog, Freemail, Vipmail, Hotmail, Facebook jelszavak megszerzése

Az illegális Jelszómester magyarul is megvásárolható.

Bűnösnek vallotta magát a 38 éves Scott Graham, akit a szövetségi hatóságok egy kórház teljes informatikai infrastruktúrájának fertőzésével vádolnak. Az Ohio állambeli férfi még 2008-ban vásárolt 115 dollárért egy SpyAgent nevű kémprogramot, amellyel egy volt barátnőjének számítógépes tevékenységét szerette volna megfigyelni. A vád szerint a férfi a kémprogramot a barátnője Yahoo-s e-mail címére küldte, aki azonban nem otthon, hanem munkahelyén, az Akron Gyerekkórház szívsebészeti osztályán nyitotta meg.

Arról a vád nem szól, hogy a nő miért telepítette a kémprogramot, ám valószínű, hogy a SpyAgentet Graham hasznos szoftvernek tüntette fel, és a nő bizalmát kihasználva kérte meg a futtatására. A férfi a kémprogramnak hála több mint ezer képernyőképet kapott a kórházból, köztük 62 beteg bizalmas adatait, egészségügyi beavatkozások leírásait, diagnózisokat, ráadásul négy kórházi dolgozó személyes e-mailjeit és pénzügyi műveleteit is nyomon követhette.

Graham beismerte bűnösségét és 33.000 dollár kártérítést fizetett a kórháznak, a bíróság azonban akár öt év börtönt is kiszabhat büntetésül. Graham ügyvédje, Ian Friedman szerint ügyfele magas árat fizet azért, hogy megtanulja: az internetes hirdetéseknek nem mindig kell hinni, és egy kémprogram magán célokra történő használata is rendkívül rosszul sülhet el. Ugyanakkor az is kérdés, hogy a kórház rendszergazdái miért nem vették észre a kémprogram települését és működését. „Az eset súlyos biztonsági hiányosságokat tár fel a kórházban, de valójában a biztonsági helyzetük nem sokban különbözik a vállalatok 99%-ától.” – világított rá a kémprogramok kockázatára Eric Howes, a Sunbelt kutatási igazgatója és a SunbeltLabs vezetője.

SpyAgent – van már magyar megfelelője is
A SpyAgentet a többi hasonló programmal együtt megvásárolható szoftverként kínálják aggódó szülők, vagy éber munkaadók számára, akik szeretnék tudni, hogy mi történik távollétükben az otthoni, vagy munkahelyi számítógépeken. A SpyAgenthez hasonló program már magyar nyelven is elérhető: Jelszómester nevű feladó terjeszti a Real Spy Monitor nevű szoftvert (amit a VirusTotal antivírusainak mindössze 61%-a ismer).

A hirdetés szerint a program alkalmas arra, hogy MSN, iWiW, Myvip, Hotdog, Freemail, Vipmail, Hotmail, Facebook jelszavakat megszerezze, segítségével könnyen nyomon követhetjük barátnőnk, feleségünk levelezését, vagy férjünk interneten vásárolt erotikus tartalmait, illetve gyermekünk böngészési szokásait. A reklám szerint minden művelet naplózható, így utólag könnyen visszakereshetővé válik, hogy ki mit csinált, merre böngészett távollétünkben.

„Mindez nagyon is veszélyes, hiszen ha hétköznapi felhasználók is rutinszerűen fogják alkalmazni a kémprogramokat, akkor az beláthatatlan biztonsági és jogi következményekkel járhat. Vállalati és egyéni ügyfeleink is egyre inkább a hatékony kémprogramvédelmet keresik, és a hasonló káros alkalmazások felismerésének és eltávolításának lehetősége miatt fordulnak hozzánk.” – mondta Bódis Ákos, a Sunbelt Software magyarországi képviseletének vezetője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd