Connect with us

technokrata

Ingyenes vírusirtó a Microsofttól

Dotkom

Ingyenes vírusirtó a Microsofttól

Hamarosan véglegessé válik Redmond digitális kártevők ellen fejlesztett összetett szoftvere.

Utoljára a nyár elején foglalkoztunk a Microsoft fejlesztésében készülő antivírus szoftverről, a Microsoft Security Essentials névre hallgató alkalmazásról. Mint írtuk, Windows XP-n, Vistán és Windows 7 alatt is futtatható, és a Windows Defenderhez képest jócskán kibővült funkcionalitással rendelkezik. Automatikusan tölti le a vírus- és spyware mintákat, valósidejű védelmet kínál a csatolmányok és a letöltött file-ok szkennelésével. Ezenfelül képes a gyanús file- és programműveletek felügyeletére, valamint beállítható, hogy a rendszertesztelés a felhasználó számára legkevésbé zavaró időpontban történjen meg.

Eddig azonban csak a beavatottak próbálhatták ki az IT-biztonsági szoftver működését. A múlt hétvégén viszont Redmond arról tájékoztatta a tesztelőket, hogy hamarosan véglegessé válik a program. „A Microsoft Security Essentials végső változata az elkövetkező hetekben jelenik meg a nyilvánosság számára.” – olvasható a Microsoft tájékoztatójában.

Újabb erőfeszítések a biztonság bizniszben
A Morro kódnevű termékről még tavaly novemberben számolt be először a Bill Gates alapította cég. Ezzel egy időben azt is közölték, hogy a fizetős Windows Live OneCare-t hamarosan be fogják szüntetni – a biztonsági, számítógép működés-optimalizálási feladatokat nyújtó WLOC nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Morro bétatesztje júniusban kezdődött, amikor is 75 ezer érdeklődő tehette próbára, mit tud felmutatni a Microsoft a security fronton. A visszajelzések többnyire pozitívak – a tesztelők kiemelték, hogy „csendben” teszi a dolgát az alkalmazás, amely meglepően hatékonynak is bizonyult.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle