Connect with us

Még húzott a nadrágszíjon az MTelekom

Dotkom

Még húzott a nadrágszíjon az MTelekom

A Magyar Telekom megállapodott az érdekképviseletekkel a következő évi anyavállalati bérfejlesztésről, létszámleépítésről és a béren felüli juttatások csökkentéséről – tette közzé a társaság a BÉT honlapján.

Megállapodás született arról is, hogy a társaság a kollektív szerződés alapján fizetett többlet-végkielégítés mértékét 2011-2014 között több lépésben az egyharmadára mérsékli. A cég ugyanakkor 2010-ben 1,5 százalékos bérfejlesztésnek megfelelő éves célprémiumkeretet biztosít a dolgozóknak. A létszámleépítés 400 munkavállalót érint, ez azonban nem tartalmazza a vezetői és a nyugdíjazással megvalósítható munkaviszony-megszüntetéseket – áll a közleményben.

Az elbocsátási költségek teljes összege megközelítőleg hétmilliárd forint, amelynek döntő hányadát az idei negyedik negyedévben könyvelik el, és csak a kisebbik rész terheli a következő évet. A leépítés pontos létszámát és az elbocsátási költségek pontos összegét az év végén, a részletek ismeretében közli a társaság.

A döntés eredményeként 2010-re mintegy 6,5 milliárd forintos megtakarítást várnak a 2008-as, végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások nélküli teljes munkaerő menedzsment (tmm) költségekhez képest, ami több mint ötszázalékos költségcsökkentést jelent két év alatt. Tavaly az anyavállalatnál, valamint a magyar leányvállalatoknál a tmm-költség 121 milliárd forintot tett ki a végkielégítések nélkül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom