Connect with us

technokrata

Magyarország megmenekülhet a leépítésektől

Dotkom

Magyarország megmenekülhet a leépítésektől

Bár a Robert Bosch világszerte mintegy 10 ezer dolgozója elbocsátására készül, a hazai leányvállalatok talán mégsem esnek bele a szórásba.

A Robert Boschnál 10 ezer fős leépítést, s további ennél is jelentősebb munka-átszervezést terveznek: 100 ezer dolgozónak ajánlanák fel a részmunkaidős foglalkoztatást – közölte a társaság vezérigazgatója. Franz Fehrenbach szerint a Boschnál a leépítések mellett a várhatóan komoly veszteségeket is fel kell majd dolgozni, az előrejelzések szerint ugyanis 15 százalékos bevétel-kiesés mellett a cég 38 milliárd eurós mínusszal zárhatja az évet. Becslések szerint a társaság legkorábban 2011-re térhet vissza a recesszió előtti profitszintekre.

Az MTI értesülése szerint a magyarországi üzemek azonban elkerülhetik a vérengzést; a helyi Bosch-vezér Thomas Beyer szerint a hazai Bosch-gyárak 7000 dolgozója 1,5 milliárd eurós profitot termelnek évente. A hatvani, egri, miskolci és budapesti gyárakban már megtették a szükséges lépéseket a tömeges elbocsátások elkerülésére – mondta Ficzere Ferenc kommunikációs igazgató.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle