Connect with us

technokrata

2000% százalékos spam-növekedés

Dotkom

2000% százalékos spam-növekedés

A Panda Security megfigyelései alapján a spam egy speciális formája, az úgynevezett ndr-spam mintegy 2000%-os növekedést produkált az év korábbi szakaszához képest.

Augusztustól rendkívüli módon megugrott a magukat non-delivery reportnak, vagyis az e-mail kézbesíthetetlenségét jelző automatikus visszaigazolásnak álcázó spamek aránya: az év korábbi szakaszához képest mintegy 2000%-kal több ilyen jellegű üzenet érkezett az e-mail fiókokba.

„A címzett egy kézbesíthetetlenségi üzenetet kap egy levélről, mint az gyakran előfordul” – magyarázta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. „Maga a visszajelzés legitim, tehát tényleg a szerver küldte, a levél, aminek kapcsán érkezett, azonban hamis. A felhasználó látja, hogy egy levele nem ért célba; ott van egy csatolt fájl is, amire viszont kíváncsi lesz, megnyitja, és a fertőzés már meg is történt.”

A Panda szakemberei óva intenek mindenkit attól, hogy ilyen jellegű fájlokat megnyisson – a legtöbb fertőzés általában figyelmetlenség, vagy túlzott kíváncsiság miatt jut be a gépekre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle