Connect with us

Dotkom

Csodálkozunk

Nincsenek jó híreim.

Elemzők szerint a globális gazdasági válság hatására egyre növekszik az online-csalások száma. Mindenféle rusnya kártevők támadják a felhasználókat. Mindent eláraszt a spam.

Egy friss felmérés szerint a megkérdezettek háromnegyede úgy érezte: a recesszió következtében jobban kell tartania személyazonosságának eltulajdonításától és hasonló bűncselekményektől. A válaszadók túlnyomó többsége attól félt, hogy bankkártyacsalás áldozatául eshet, illetéktelenek megszerzik személyi adataikat és visszaélnek ezekkel. A felmérést készítők szerint a gazdasági válság aláásta a pénzintézetek iránti bizalmat, ráadásul a netes bűnözők is minden eszközt megragadnak, hogy pénzhez jussanak: nem csoda, hogy nő az online-csalások száma. Egy másik vizsgálat szerint – több mint 80 millió gép átfésülése alapján – azt találták, hogy a számítógépek öt-húsz százalékán semmiféle biztonsági frissítést nem végeznek, azaz nem teszik fel a Microsoft havi rendszerességgel kibocsátott javítócsomagjait sem.

Nemrég beszélgettem egy komoly szoftverfejlesztő cég technológiai vezetőjével. Elmondta, hibátlan szoftvert nemhogy gyakorlatilag nem lehet írni, de elméletileg sem. Hibásak az operációs rendszerek, hibásak a fejlesztőeszközök, hibáznak a programozók. Enyhén szólva sem biztató a helyzet.Csodálkozunk?Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom