Connect with us

technokrata

Az internet továbbra is adómentes juttatás

Dotkom

Az internet továbbra is adómentes juttatás

A munkáltatók a továbbiakban is rendkívül kedvező feltételekkel juttathatják internethasználathoz munkavállalóikat.

A kormányzat ugyanis a közelmúltban megszavazta a jövő évi béren kívüli juttatásokra vonatkozó törvényjavaslatot, eszerint a munkáltató által biztosított internethasználat marad gyakorlatilag az egyetlen adómentes béren kívüli juttatás. Noha a többi juttatás jó része kedvezményes adókulcs alá esik, adómentessége révén mégis az internet-hozzáférés lehet a legkedvezőbb juttatási forma. Ez a körülmény pedig előnyös helyzetbe hozza az internetszolgáltatást ily módon igénybe vevő dolgozót és az ezt biztosító munkáltatót is.

Ráadásul a Magyar Telekom, mint internet-flottaterméket biztosító szolgáltató, igen gazdag és változatos portfólióval rendelkezik, s a cég illetékese szerint mindenféle munkavállalói és munkaadói igénynek eleget tudnak tenni, függetlenül attól, hogy a munkáltató milyen infrastruktúrán akarja az internetet biztosítani dolgozói számára, vagyis a társaságtól lehet réz-, kábel- vagy mobilhálózaton, változatos csomagopciókkal internet-hozzáférést vásárolni, amihez a munkavállaló a saját költségére – kedvezményesen – vásárolhat telekommunikációs (például IPTV, Kábel TV, hang-) szolgáltatásokat.

A munkáltató tehát mindennemű adó- és járulékkötelezettség nélkül modern, béren kívüli juttatásként nyújthatja dolgozóinak a szolgáltatást az ország egész területén. Arra a kérdésre pedig, hogy mely cégeknek ajánlja a Magyar Telekom a munkavállalói internetflotta-szolgáltatást, azt a választ kaptuk, hogy bármely kis-, közép- vagy nagyvállalatnak, amely növelni szeretné dolgozói elégedettségét.

Melyek a szolgáltatás igénybevételével járó előnyök?A vállalatok számára: hatékony bérköltség-felhasználást jelent,korlátlan összegben adható, adómentes béren kívüli juttatás,növeli a munkavállalók elégedettségét és lojalitását,lehetőséget teremt az otthoni munkavégzésre, a távmunkára,fejleszti a munkatársak pc-s és internetes felhasználói képességeit.

A munkavállaló számára:béren kívüli juttatásként juthat otthoni internethez,a munkavállalói internetflottával a nettó bérből előfizetett hozzáféréshez viszonyítva akár fél áron juthat internethez,információhoz juthat, szórakozhat, tanulhat – akár az egész családjával,lehetőséget kaphat az otthoni munkavégzésre, a távmunkára, a továbbképzésre (alternatív formaként vagy betegség, szabadság ideje alatt),online intézheti ügyeit (pl. online banking, internetes vásárlás stb.).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle