Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Getronicsnak volt igaza a traffipaxtenderen

Dotkom

A Getronicsnak volt igaza a traffipaxtenderen

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint a Getronics készüléke teljesítette legjobban és egyedüliként a hivatalos mérési követelményeket.

A Rendőrségnek a Getronics Magyarország Kft.-t kellett volna kihirdetnie nyertesként a traffipax tenderen háromból két (a közép-, és kelet-magyarországi) régióban a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) 2009. szeptember 1-jén meghozott döntése értelmében – közölte a társaság. A tesztméréseken a Getronics által is javasolt magyar fejlesztésű traffipaxkészülék teljesítette legjobban és egyedüliként a tenderkiírásban meghatározott hivatalos mérési követelményeket. A Döntőbizottság helyt adott a Getronics jogorvoslati kérelmének és megállapította, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) megsértette a Közbeszerzési törvényt, miután érvénytelen ajánlatot benyújtót hirdetett ki a közbeszerzési eljárása első, közép-magyarországi részének nyerteseként. A KDB egyúttal elutasította a Getronics fellebbezését az ORFK döntése ellen, miszerint költségvetési forráshiányra hivatkozva nem köti meg az eljárást lezáró szerződést a nyertesekkel.

Cégünk továbbra is úgy gondolja, hogy a traffipaxok kihelyezésükkel megteremtenék az üzemeltetésükhöz szükséges forrásokat is, így nem vinnék, hanem hoznák a pénzt az állam számára. Mivel az ORFK a traffipaxokat outsource szolgáltatásként vette volna igénybe, havidíj ellenében, amely konstrukció nem terheli az ORFK költségvetési forrásait kezdeti beruházással, miközben az üzemeltetéshez és bérlethez szükséges havidíjat számításunk szerint már havi 10-12, azaz háromnaponta egyetlen gyorshajtáson kapott gépjármű is fedezi – mondta Rátkai Péter, a Getronics Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés