Connect with us

technokrata

A Getronicsnak volt igaza a traffipaxtenderen

Dotkom

A Getronicsnak volt igaza a traffipaxtenderen

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint a Getronics készüléke teljesítette legjobban és egyedüliként a hivatalos mérési követelményeket.

A Rendőrségnek a Getronics Magyarország Kft.-t kellett volna kihirdetnie nyertesként a traffipax tenderen háromból két (a közép-, és kelet-magyarországi) régióban a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) 2009. szeptember 1-jén meghozott döntése értelmében – közölte a társaság. A tesztméréseken a Getronics által is javasolt magyar fejlesztésű traffipaxkészülék teljesítette legjobban és egyedüliként a tenderkiírásban meghatározott hivatalos mérési követelményeket. A Döntőbizottság helyt adott a Getronics jogorvoslati kérelmének és megállapította, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) megsértette a Közbeszerzési törvényt, miután érvénytelen ajánlatot benyújtót hirdetett ki a közbeszerzési eljárása első, közép-magyarországi részének nyerteseként. A KDB egyúttal elutasította a Getronics fellebbezését az ORFK döntése ellen, miszerint költségvetési forráshiányra hivatkozva nem köti meg az eljárást lezáró szerződést a nyertesekkel.

Cégünk továbbra is úgy gondolja, hogy a traffipaxok kihelyezésükkel megteremtenék az üzemeltetésükhöz szükséges forrásokat is, így nem vinnék, hanem hoznák a pénzt az állam számára. Mivel az ORFK a traffipaxokat outsource szolgáltatásként vette volna igénybe, havidíj ellenében, amely konstrukció nem terheli az ORFK költségvetési forrásait kezdeti beruházással, miközben az üzemeltetéshez és bérlethez szükséges havidíjat számításunk szerint már havi 10-12, azaz háromnaponta egyetlen gyorshajtáson kapott gépjármű is fedezi – mondta Rátkai Péter, a Getronics Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle