Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dínóvá egyesülnek az elefántok

Dotkom

Dínóvá egyesülnek az elefántok

Fúziókkal próbálhatják megmenteni profitjukat a mobiltelefoncégek.

Vállalategyesülések sora követheti a T-Mobile UK és a francia Orange nagy-britanniai vállalkozásának egyesülését, mivel az európai mobiltelefon-piacon olyan öldöklővé vált az árverseny, hogy csak a vállalkozások méretének növelésével lehet növelni a profitot.

Az egy ügyfélre eső bevétel minden nagy piacon esik – Németországban például a legnagyobb szolgáltató, a Deutsche Telekom kezében lévő T-Mobile 6,2 százalékos visszaesést volt kénytelen elkönyvelni a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, míg a második Vodafone 8,5, a harmadik E-Plus pedig 13 százalékos csökkenést szenvedett el.

Emellett az Európai Unió a roamingdíjak 2007-es mérséklése után – amivel évi 8,5 milliárd eurótól fosztotta meg az ágazatot – a külföldi sms-ek tarifáit is limitálta, 61 százalékkal visszavágva az üzenetküldők költségeit, egyben a cégek bevételeit.

Mindezek tükrében szakértők szerint a többi nagy mobilvállalat követendő példát láthat a német-francia frigyben. Az érintettek nyilatkozta a szerint a brit üzlet egyszeri lépés a részükről, a további esetleges egyesülésekről piacról piacra lépve külön-külön döntenek.

Az ágazat átalakulásának jelei már egy ideje látszanak. Olaszországban Naguib Sawiris milliárdos vetette fel, hogy egyesítené a kezében lévő Wind szolgáltatót a hongkongi Hutchison Wampoa 3 Italia nevű cégével, Spanyolországban a svéd TeliaSonera keres “elfogadható megoldást” Yoigo nevű cégének, miután egyre nő a vesztesége.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés