Connect with us

technokrata

Száguld a Freesoft, hatottak a jó hírek

Dotkom

Száguld a Freesoft, hatottak a jó hírek

Hatalmas rallyba kezdtek a Freesoft részvények a Budapesti Értéktőzsdén. A szoftvercég múlt héten jelentette be, hogy hatalmas keretösszegű pályázatról írt alá megállapodást és sajátrészvény vásárlásokra is felhatalmazást kérnek.

Több, mint 17 százalékkal emelkednek ma a Freesoft részvények a Budapesti Értéktőzsdén. A társasággal kapcsolatban több hír is napvilágot látott a múlt hét végén.

A Miniszterelnöki Hivatal alá tartozó KSZF korábban beszerzett szoftverlicencek bővítésére, meghosszabbítására, verzió-követésére, cseréjére, valamint új szoftverlicencek beszerzésére írt ki közbeszerzési pályázatot összesen 24 milliárd forint plusz 25 százalék értékben. A FreeSoft és a HUMANsoft konzorcium tagjaiként négy projektben nyert a pályázaton. A FreeSoft Nyrt., a MultiRáció Kft. és a Kventa Kft. konzorciuma nettó 4 milliárd forintért nyílt szabványú közigazgatási szoftverlicenszeket, nettó 2 milliárd forintért pedig oktatási szoftverlicenszeket szállíthat. A HUMANsoft Kft. nettó 10 milliárd forintért Microsoft vagy azzal egyenértékű, közigazgatási intézményi licensz konstrukciókra, nettó 2 milliárd forint értékben Microsoft, vagy azzal egyenértékű oktatási intézményi licensz konstrukciókra írt alá keretmegállapodást. A HUMANsoft partnerei a konzorciumban az ICT Systems Zrt., a Bull Magyarország Kft., a Grepton Informatikai Zrt., a HAISystems Informatikai Kft., valamint a Nádor Rendszerház Kft.

A társaság eközben október 9-re rendkívüli közgyűlést hívott össze. A találkozón a részvényesek elsősorban személyi kérdésekről hivatottak dönteni, a napirenden igazgatósági tagok visszahívása és új tagok választása is szerepel. Ez minden bizonnyal összefüggésben van a cég egyik leányvállalatának, a Humansoftnak a gyatra teljesítményével, melynek vezérigazgatóját már menesztette is a társaság. A tulajdonosok a találkozón sajátrészvény-vásárlása is felhatalmazhatják az igazgatóságot, valamint beszámolót hallgathatnak meg a cég idei gazdálkodásáról.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle