Connect with us

Helycserés támadás?

Dotkom

Helycserés támadás?

Maurer Andor visszatért.

Bár úgy tűnt, hogy a Media Markt exügyvezetője 2008 őszétől saját vállalkozását gondozza és esze ágában sincs újra az elektronikai áruházaknak dolgozni, most mégis az Electro World Magyarország Kft. operációs igazgatói posztján tűnt fel. (Terveiről lapunknak csütörtökön fog beszélni.) A nemrég tulajdonosváltáson átesett magyarországi lánc a piacról eltűnt ElektroPonttól is átvett vezető beosztású szakembereket, a marketingigazgatói posztra pedig a Magyar Hipermarket Kft.-től, azaz a Corától csábított el menedzsert.

Maurer visszatérése nem csak ezért érdekes. Nemrég ugyanis az Electro World Magyarország exügyvezetője, Alm Attila épp a Media Markt Saturn Holding Kft. operatív ügyvezetője lett, azaz kvázi váltotta egymást a két szakember. A két cég ráadásul Alm és Maurer ideje alatt alapos konkurenciaharcot vívott egymással mind a kiskereskedelmi piacon, mind a kommunikáció terén. Most a beszállítói piacon szintén front nyílhat a társaságok között, hiszen az Electro World új tulajdonosai felhagytak a központosított beszerzéssel és amit lehet, a magyar piacon terveznek megvásárolni. Korábban az Electro World a Dixons-csoport brnói raktárából volt kénytelen vásárolni, még akkor is, ha ott egy-egy termék drágább volt, mint a jellemzően olcsó hazai piacon.

Tavasszal a kilenc hazai áruházat működtető Electro World Magyarország Kft-t. egy euróért az EW Elektro Retail Ltd vásárolta meg. A vevő mögött a jó magyar kapcsolatokkal rendelkező román TechnomarketDomo-csoport áll, amely Romániában indult, majd Délkelet-Európa vezető elektronikai láncává nőtte ki magát. A cég tervei között szerepel, hogy tartja a terjeszkedési ütemet és az idén két újabb Electro Worldöt ad át. A lengyel Electro World is elkelt, a nyolc üzletet működtető láncot egy euróért vásárolta fel a Lengyelországban 200 Mix Electronics néven futó egységet működtető IDMSA.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom