Connect with us

Erős hátszelet fúj a laptopoknak a Windows 7

Dotkom

Erős hátszelet fúj a laptopoknak a Windows 7

Egy szempillantás alatt hét százalékkal ugrott meg a Compal Electronics Inc., a világ második legnagyobb szerződéses laptopgyártója részvényárfolyama a tajvani tőzsdén, amikor a vállalat bejelentette, hogy a harmadik negyedévben a korábban előre jelzettnél 20 százalékkal több gépet fog szállítani megrendelőinek.

A cég papírjai 2007. december eleje óta nem értek annyit, mint a hét végén, a Compal, a Quanta – a legnagyobb bérgyártó – és a Wistron – a piac harmadik helyezettje – több mint kétszeresére növelték részvényárfolyamukat az év eleje óta.

A megrendelések hirtelen megugrásának hátterében a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 7 október végi bemutatkozása áll, ugyanis a várhatóan nagy érdeklődésre számítva a pc-forgalmazók igyekeznek komoly raktárkészleteket felhalmozni a gépekből.

Az amerikai Hewlett-Packard és a tajvani Acer, a világ két legnagyobb laptopértékesítője elsősorban Európában és az Egyesült Államokban számít a kereslet megélénkülésére, sőt az utóbbi vállalat a napokban jelentette be, hogy már a harmadik negyedévben is azzal számol, hogy 40 százalékkal nőnek laptopeladásai április-júniushoz képest.

Szakértők szerint ennek a Compal, az Acer fő beszállítója lehet a legnagyobb haszonélvezője, ugyanakkor a Quanta sem panaszkodhat – a társaság értékesítése 20 százalékos növekedésére számít a két negyedév összehasonlításában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom