Connect with us

Az IVSZ az it-piac felmérésére készül

Dotkom

Az IVSZ az it-piac felmérésére készül

Az IVSZ rendkívül fontosnak és a jelenlegi helyzetben fokozottan aktuálisnak tartja, hogy az IKT iparág egészéről, annak szereplőiről évente átfogó, szakmai, tudományos felmérés készüljön.

Ezért idén negyedik alkalommal készíti el a magyar it-piacon egyedülálló és hiánypótló it-piaci kutatását. Ugyanakkor a kialakult válságra reagálva az IVSZ szeretné átalakítani eddigi gyakorlatát annak érdekében, hogy a jelenlegi helyzetet is tükröző, releváns képet alkothasson, az előremenekülés és a kitörési pontok felvillantásával segítve a vállalkozásokat a válságból való kilábalás hatékony eszközeinek detektálásában. Ennek érdekében – megtartva a 2008-as évre vonatkozó kutatás adatgyűjtő gyakorlatát – a felmérés fókuszába a 2009. év első félévének trendjei és tendenciái kerülnek. Az informatikai és távközlési piac méretének, szerkezetének és növekedésének/csökkenésének különböző (részpiaci, technológiai, vertikális) szegmensek szerinti bontásán túlmenően a tanulmányt egy it-konjunktúra-elemzéssel tervezik kiegészíteni. Ez utóbbi egy it-iparági konjunktúraindex és különböző mutatók segítségével elemezné, hogy az it-cégek hogyan látják az iparág pillanatnyi és középtávú alakulását a forgalom, kereslet, nyereségesség, létszám és hr-kérdések, értékesítési árak, likviditás, üzleti környezet és egyebek szempontjából. A kutatást az idén is egy független piackutató szervezet, az IDC Hungary Kft. bevonásával végzik.

A kutatás gyakorlati megvalósításának érdekében az IVSZ olyan partnereket keres, akik társfinanszírozás formájában pénzügyi támogatást nyújtanak a szövetség számára a tanulmány elkészítéséhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom