Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IVSZ az it-piac felmérésére készül

Dotkom

Az IVSZ az it-piac felmérésére készül

Az IVSZ rendkívül fontosnak és a jelenlegi helyzetben fokozottan aktuálisnak tartja, hogy az IKT iparág egészéről, annak szereplőiről évente átfogó, szakmai, tudományos felmérés készüljön.

Ezért idén negyedik alkalommal készíti el a magyar it-piacon egyedülálló és hiánypótló it-piaci kutatását. Ugyanakkor a kialakult válságra reagálva az IVSZ szeretné átalakítani eddigi gyakorlatát annak érdekében, hogy a jelenlegi helyzetet is tükröző, releváns képet alkothasson, az előremenekülés és a kitörési pontok felvillantásával segítve a vállalkozásokat a válságból való kilábalás hatékony eszközeinek detektálásában. Ennek érdekében – megtartva a 2008-as évre vonatkozó kutatás adatgyűjtő gyakorlatát – a felmérés fókuszába a 2009. év első félévének trendjei és tendenciái kerülnek. Az informatikai és távközlési piac méretének, szerkezetének és növekedésének/csökkenésének különböző (részpiaci, technológiai, vertikális) szegmensek szerinti bontásán túlmenően a tanulmányt egy it-konjunktúra-elemzéssel tervezik kiegészíteni. Ez utóbbi egy it-iparági konjunktúraindex és különböző mutatók segítségével elemezné, hogy az it-cégek hogyan látják az iparág pillanatnyi és középtávú alakulását a forgalom, kereslet, nyereségesség, létszám és hr-kérdések, értékesítési árak, likviditás, üzleti környezet és egyebek szempontjából. A kutatást az idén is egy független piackutató szervezet, az IDC Hungary Kft. bevonásával végzik.

A kutatás gyakorlati megvalósításának érdekében az IVSZ olyan partnereket keres, akik társfinanszírozás formájában pénzügyi támogatást nyújtanak a szövetség számára a tanulmány elkészítéséhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés