Connect with us

technokrata

Minden háztartásban 50 ezer forintot költ a Telekom

Dotkom

Minden háztartásban 50 ezer forintot költ a Telekom

A Magyar Telekom tovább folytatja optikai hálózatának kiépítését, ami háztartásonként átlagosan 50 ezer forintba kerül – mondta el a cég vezérigazgató helyettese.

Sikeresnek tartja a T-Home márka bevezetése óta eltelt egy évet Winkler János, a Magyar Telekom Nyrt. lakossági ügyfelekért felelős vezérigazgató-helyettese, amit elsősorban az előfizetők számának növekedésével és a folyamatos fejlesztésekkel támasztott alá.

A tőzsdei gyorsjelentés szerint az társaság az idén, konszolidált társasági szinten, a tavalyival megegyezően, 107,9 milliárd forintot fordít beruházásokra, ebből az első félében 49,2 milliárdot költött el, amiből 15 milliárd jutott a lakossági szolgáltatásokra – írja az MTI-Eco.

A szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatón Winkler János kifejtette: a televíziós, szélessávú internet és telefon szolgáltatást is nyújtó márka tovább folytatja optikai hálózatának kiépítését, ami háztartásonként átlagosan 50 ezer forintba kerül. Hozzátette: ez a beruházás nagyon drága, de az előfizetőkig kiépített, a legkorszerűbb szolgáltatásokat is lehetővé tevő optikai hálózat, az FTTH (fiber-to-the-home) napjainkban már több mint 100 ezer háztartást ér el, amelyeknek a száma év végére 165 ezer lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle