Connect with us

technokrata

Közel 80 milliót bukott az Externet

Dotkom

Közel 80 milliót bukott az Externet

Az idei év első felét 78 millió forintos veszteséggel zárta az Externet Nyrt., amit a cégvezetés a válsággal és a szabályozási környezet hiányosságaival magyaráz.

Ezzel szemben a 2008 első félévi eredménye 151 millió forinttal jobb, 73 millió forint volt – olvasható a vállalat a BÉT honlapján megjelentetett első féléves gyorsjelentésében. A veszteség a bevételek 15 százalékos csökkenésének következménye volt. Míg 2008 első félévében 1,478 milliárd forintos árbevételt ért el a cég, addig idén ugyanebben az időszakban csak 1,262 milliárdot.

A veszteség nagy része a társaság üzleti tevékenysége eredményének számlájára írható, csak itt 129 millió forinttal csökkent az eredmény egy év alatt. Így a cégnek az idei év első hat hónapjában 26 millió forintos veszteséget kellett elkönyvelnie. Ezt a vállalat a közleményben a kedvezőtlen piaci környezettel, a szabályozási környezet hiányosságaiból adódó kiskereskedelmi árrés jelentős csökkenésével magyarázta.

Az Externet tulajdonosi köre megváltozott, miután a BIRDCOM Tanácsadó Kft. 76,83 százalékos részesedést szerzett. A tulajdonosváltás következtében a cég vezetősége is megváltozott. Az igazgatóság új elnöke dr. László Géza lett.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle