Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felülteljesítette a várakozásokat a Dell

Dotkom

Felülteljesítette a várakozásokat a Dell

A Dell második negyedéve a vártnál jobb eredményeket hozott, a jövő év elejére pedig a vállalati eszközök frissítésének hullámát lovagolná meg a cég.

A Dell bejelentése szerint a vártnál magasabb nyereségszintet ért el a második negyedévben. A nettó profit 472 millió dollárt tett ki az időszak alatt, részvényenként 24 centet, szemben az egy évvel korábbi 616 millióval, részvényenként 31 centtel. Az egyszeri költségek nélkül számolva a nyereség 28 centet tett ki részvényenként, ami jelentősen túlszárnyalta a Reuters Estimates által várt 23 centes értéket. Az árbevétel 22 százalékkal, 12,8 milliárd dollárra esett vissza, de még így is magasabb lett a Wall Street 12,6 milliárdos várakozásánál. A bruttó fedezeti hányad 18,7 százalékos értéke is magasabb a várt 17,7 százaléknál.

A bejelentés után 7 százalékkal emelkedett a társaság részvényeinek árfolyama, a napot valamivel 3 százalék felett fejezte be. A harmadik negyedéves árbevételt a jelenleginél is magasabbra várja a társaság, amennyiben a növekedési trendek folytatódnak. A vezérigazgató Michael Dell elmondta: 2010 elején a nagyvállalatok eszközparkjának erőteljes frissítési hullámára számítanak, főleg a Windows új operációs rendszerének októberi bevezetését követően.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés