Connect with us

technokrata

Lemaradt a Nokia az új mobilőrületről

Dotkom

Lemaradt a Nokia az új mobilőrületről

A Nokia lemaradásban van a videoletöltés lehetővé tételében.

A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a finn Nokia még csak tárgyal a hollywoodi stúdiókkal arról, hogy okos telefonjaira letölthetők legyenek azok mozi- és tévéfilmjei, miközben versenytársainál beindult az új őrület – írja a Bloomberg. Az Apple iPhone-jának tulajdonosai 5000 filmből álló katalógusból választhatnak és a Samsung, illetve a Sony Ericsson is kínál hasonló szolgáltatást.

Ahogy a telefonok képernyője nagyobbá és élesebb képet nyújtóvá válik, továbbá nő a készülékek tárolókapacitása, a felhasználók egyre szívesebben néznek videókat telefonjukon. Az új technika új tartalmakat igényel, de megéri utánamenni a keresletnek, mert az okos telefonokon elérhető árrés tíz százalékkal nagyobb, mint amit a standard készülékek kínálnak. Emellett aki lemarad, az piaci részesedése csökkenését kockáztatja.

Az okos telefonok piaca gyorsabban bővül bármely más telefonénál, a Gartner Group informatikai piackutató becslése szerint idén 27 százalékkal, 170 millió készülékre nő értékesítésük, ami összesen 57 milliárd dollárt hoz a gyártók szütyőjébe.

A filmnézés hasonlóan szép karrier előtt áll: a Sony Ericsson adatai szerint európai felhasználói havonta 100 ezer videót töltenek le, már ahol elérhető a szolgáltatás. Az emberek a buszra várva vagy utazás közben néznek filmeket, tévésorozatrészeket.

A Nokia máris megszenvedi lemaradását, ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy részvényárfolyama idén 20 százalékkal csökkent, miközben az Apple-é duplájára nőtt. A társaság egyebek mellett a Foxszal és a Paramount Picturessel tárgyal, aminek eredményeként mobilrészek kerülhetnek a videotárába a 24 című tévésorozatból.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp