Connect with us

technokrata

A netbook-piacon nyomul a Nokia

Dotkom

A netbook-piacon nyomul a Nokia

A Nokia bejelentette, hogy belép a netbookok ígéretes, gyorsan bővülő, ám telített piacára: a részleteket szeptember elején hozzák nyilvánosságra.

Az elemzői vélemények komoly aggodalmakat tükröztek a Nokia új piaci terveivel kapcsolatban. Miután a Nokia nyeresége az elmúlt néhány negyedévben jelentősen csökkent a mobilkészülékek piacán tapasztalt kereslet visszaesése nyomán, piaci szakértők attól tartottak, hogy a hagyományosan alacsony profittartalmat jelentő laptop-piaci megjelenés újabb csapást mér a finn gyártó eredményeire.

A Nokia telefon-üzletágának vezetője azonban a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy a társaság teljes mértékben tisztában van a szegmensben elérhető profit-lehetőségekkel, s éppen ezért “nyitva tartja majd a szemét”.

A finn mobilóriás nincs híján az ambíciózus terveknek: a Windows alatt Intel-processzorral futó Nokia Booklet 3G egy töltéssel 12 órás üzemidőt ígér, mindössze 1,25 kilogrammos össztömeg mellett.

Az IDC piackutató elemzői szerint a tavaly 26 millió darabos netbook-piac az idén akár 127 százalékos növekedést is elérhet, szemben a PC-piaccal, amely legjobb esetben is a tavalyi teljesítményt hozza majd, illetve a mobilkészülékek piacával, ahol mintegy 10 százalékkal eshetnek vissza az értékesítések 2009-ben.

A Reuters információi szerint a Nokia szeptember 2-án hozza nyilvánosságra a műszaki specifikáció részleteit, de ekkor közli a finn cég azt is, hogy mely piacokon és milyen áron kezdi meg a Booklet 3G bevezetését.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp