Connect with us

Hirdetés

technokrata

Korszerűsítés vagy költségmegtakarítás?

Dotkom

Korszerűsítés vagy költségmegtakarítás?

Jövőbiztos beruházást választott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a kommunikációs rendszerének fejlesztéséhez.

Az Aastra az elmúlt fél évben jelentős telekommunikációs fejlesztést hajtott végre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az Aastra tavaly vásárolta fel az Ericsson vállalati szolgáltatások üzletágát, amellyel a korszerűsítési tárgyalások is felgyorsultak az egyetemmel. Az akvizíciót követően az egyetem MD110 alközpontját az Aastra MX-ONE legújabb szoftverével frissítették annak érdekében, hogy biztosíthassák a kifogástalan rendelkezésre állást. Az MX-ONE telefonrendszerrel a felhasználók zökkenőmentesen haladhatnak a konvergált IP és mobil infrastruktúra felé, ugyanis a rendszer – az új szolgáltatások és funkciók megvalósításával – folyamatosan biztosítja számukra a változó körülményekhez történő alkalmazkodást.

Az MX-ONE egy rugalmas modulokból összeállítható rendszer, amely – az optimális beruházási feltételek és üzemeltetési költségek mellett – együtt növekszik a felhasználói igényekkel, és egyúttal megőrzi a hagyományos alközponti szolgáltatások hangminőségét és megbízhatóságát. A telefonrendszerben a felhasználók száma egyesével bővíthető az igényelt kapacitásig. Ráadásul a kedvező teljes beruházási-üzemeltetési költség is rendkívül vonzó az olyan állami költségvetésű intézmények számára, mint a BME.

Az egyetem az 1992-ben átadott MD110-es rendszerének frissítésénél is ezeket a szempontokat vette figyelembe. Az IP-alközpont által megvalósított beszéd és adat integráció egyszerűen menedzselhető, így könnyedén megoldhatóvá vált a mobil szolgáltatások kihasználása a vezetékes rendszerben. Az egyetemen jelenleg használt rendszer felhasználóinak száma közel 5.000 mellék, a külső kapcsolatainak száma pedig, eléri az 1.000 vonalat. A jelen szoftver változattal a lehetőség teljes mértékben adott a további bővülésre, hiszen az új konfigurációnak akár 50.000 felhasználója is lehet.

„Egyetemünk, az új rendszer jóvoltából optimálisan állíthatja össze kommunikációs rendszerét, így minden munkatársunk a feladatai elvégzéséhez szükséges legjobb alkalmazásokat veheti igénybe. Az MX-ONE rugalmas, modulokból összeállítható telefonrendszer szolgáltatásai és funkciói lehetővé teszik a mobil költségek kézben tartását, a telefonfunkciók bővítését a külsős kollégák számára, és a munkaállomások zökkenőmentes integrációját” – mondta Helybéli Zoltán, a BME Telekommunikációs és Informatikai Osztályának vezetője. „Az új IP csomópont beillesztésének legnagyobb előnye számunkra az, hogy így az intézményünk a korábban kialakított VoIP rendszereit is magasabb technikai színvonalon csatlakoztathatja az új központhoz, amely a szolgáltatónak egyszerűbb díjszabást, a felhasználónak pedig jelentős költségcsökkenést biztosít” – folytatta Helybéli Zoltán.

„A korszerű MX-ONE telefonrendszer, nagymértékű rugalmassága miatt, egy hosszútávon értékálló beruházást jelent a BME részére. Az MX-ONE alközpontot elsősorban intézményeknek, közepes és nagyméretű cégeknek ajánljuk, tekintve, hogy ez egy kivételes megbízhatóságú és rugalmasságú rendszer, amely egyesíti az IP és a mobil technológia előnyeit” – mondta Dr. Kolláth Gábor, az Aastra Magyarország képviselet vezetője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés