Connect with us

technokrata

Blackberryvel nyerték a gyorsulási versenyt

Dotkom

Blackberryvel nyerték a gyorsulási versenyt

A Blackberry mobiltelefonokat gyártó kanadai Research in Motion (RIM) a világ leggyorsabban növekvő vállalata a Fortune magazin legújabb százas listája szerint.

Az utóbbi három évben elért egy részvényre jutó profit (EPS), forgalomnövekedés, illetve teljes hozam alapján összeállított rangsor második helyezettje is technológiai cég, mégpedig a Sigma Designs amerikai chipgyártó, a harmadik helyre pedig a kínai Sohu.com internetes vállalkozás került.

A Fortune korábban csak az egyesült államokbeli vállalatokról állított össze hasonló listát, így a RIM is most először kerülhetett fel rá. A kanadai cég EPS-e 84 százalékkal bővült az utóbbi három évben, 77 százalékos árbevétel-növekedés mellett, mindemellett a hozam 45 százalékkal emelkedett. A Sigma Designs 104 százalékkal tudta gyarapítani árbevételét 2007 óta, hála a blue-ray dvd-lejátszók iránti keresletnek, illetve a Microsofttal kötött együttműködési megállapodásnak. A legfeltűnőbb azonban a kínai cégek erős jelenléte, amit a Fortune az ország töretlenül erős gazdasági növekedésével magyaráz.

A technológiai szektor sztárjai közül a Google a 68. helyre esett vissza a tavalyi 24.-ről, az Apple a 39. lett az egy évvel korábbi 31. hely után.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle