Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az iPhone bevette Japánt

Dotkom

Az iPhone bevette Japánt

Megtörtént, amit a szakértők lehetetlennek tartottak: júliusban egy külföldi mobiltelefon, az iPhone 3GS 32 gigabájtos változata vezette a Japánban megvásárolható zsebtelefonok népszerűségi listáját.

Amikor az Apple okos telefonját bemutatták a szigetországban, június utolsó hetében azonnal az élre került, de a piacot ismerő szakemberek úgy vélték, hogy ez csupán az újdonság varázsának köszönhető. Az indokok között szerepelt, hogy a japán mobilos nem szívesen vált szolgáltatót, ezért nem fog elpártolni az iPhone kedvéért mobilcégétől. Emellett a japánok nem csupán telefonálnak, sms-eznek, esetleg néhány játékot használnak készülékeiken, hanem számtalan olyan lehetőséggel élnek, amelyek az amerikai telefonon nem érhetők el – hangzott a második érv amellett, hogy pünkösdi királyságra számíthat az iPhone. Mindezt cáfolta az Gfk Japan tulajdonában lévő Electronista piackutató cég rangsora, amelyen az Apple telefonja megelőzi a Sharp, a Panasonic, a NEC, a Casio és a Sony Ericsson legnépszerűbb modelljét és még az iPhone 3GS 16 gigabájtos változata is bekerült az első tízbe (a kilencedik helyre).

A kétkedők persze most is találnak érveket arra, hogy bagatellizálják az Apple sikerét. Mint mondják, a japán piacon hét-nyolc mobiltelefon-gyártó versenyez számtalan modellel, ezért havi tízezer készülék eladásával már be lehet kerülni az első tízbe. Mások viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy az Apple alig reklámozta telefonját a szigetországban, ennek ellenére érte el sikerét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés