Connect with us

technokrata

Többet fizetnek a szlovákok az internetért

Dotkom

Többet fizetnek a szlovákok az internetért

A szlovákiai távközlési szolgáltatók ügyfeleinek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha nagysebességű internetre vágynak – derült ki egy felmérésből, amelynek eredményéről az Új Szó című pozsonyi magyar napilap írt kedden.

Az OECD harminc országában összegyűjtött adatok alapján Szlovákiában a legdrágább a szélessávú internet. Egy átlagos szlovákiai felhasználó megközelítőleg 170 dollárt (1 dollár 0,70 euró) fizet, ha nagysebességű (12 és 32 Mbit/s) internetre fizet elő. Ugyanilyen kapcsolatért egy kanadai internetező csak a felét fizeti. Ha a vásárlóerő-paritást vesszük figyelembe, akkor az OECD országaiban átlagosan 53 dollárba kerül az ilyen internet előfizetés.

A lengyelek és a csehek ezért 70 dollárt fizetnek, míg a magyar szolgáltatók ügyfelei csak 60-at. A legolcsóbb a net Franciaországban és Japánban, ott csupán 30 dollárt kérnek havonta a csatlakozásért. A közepes sebességű kapcsolat (2,5 Mbit/s – 10 Mbit/s) esetében is Szlovákia a legdrágább a 90 dolláros árral, ugyanez Csehországban és Magyarországon csupán 40 dollár – mutat rá az újság.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp