Connect with us

technokrata

Távolról vezérelhető otthoni webszűrő

Dotkom

Távolról vezérelhető otthoni webszűrő

Routereibe integrálja az OpenDNS technológiát a Netgear.

A Netgear az OpenDNS céget bízta meg technológiájának routerekbe és átjárókba való integrálásával. A Live Parental Controls révén a családok és a kisvállalkozások a routeren keresztül korlátozhatják a nem biztonságos és nemkívánatos webhelyekhez való hozzáférést valamennyi internethez csatlakozó berendezésen. A szolgáltatás mobil eszközökről való távvezérlést is kínál; és az új Netgear Wireless-N 300 router (WNR2000) alapfelszereltségéhez tartozik. Az Egyesült Államokban 100 dolláros áron forgalomba kerülő routerre egyéves garancia vonatkozik, és a hét valamennyi napján működő 24 órás műszaki támogatás vehető igénybe hozzá.

A szülői felügyeletet végző szoftveralkalmazásokat nem külön számítógépekre és egyéb internetes eszközökre kell telepíteni, hanem a szabályok a routeren állíthatók be, amely távolról is vezérelhető. Így nemcsak a számítógépeket, hanem az olyan, otthoni hálózatokhoz csatlakozó mobil eszközöket is védi, mint a PSP vagy az iPod Touch. A Live Parental Controls nem pusztán blokkolja a nemkívánatos tartalmakat, hanem adathalászat elleni védelmet is nyújt, kiegészítve a felhasználó meglévő internetbiztonsági szoftvereit az adathalász támadások elleni védelemben.

A felhasználók több mint 50 kategória – közösségi webhelyek, pornográfia, erőszak stb. – alapján állíthatnak be szűrőket a tartalom blokkolására. A beállítások felhasználó és időpont alapján is megadhatók. Ez azt jelenti, hogy lehetőség van arra, hogy bizonyos tartalmakat csak bizonyos személyek számára tiltsunk meg a nap adott időszakaiban. Például egy anya letilthatja lánya számítógépén a közösségi webhelyek napközbeni használatát, majd az esti órákban, a házi feladatok elvégzése után engedélyezheti azokat. Ráadásul a beállítások „a felhőben” tárolódnak, így mobil eszközökről, például smart telefonról távvezérléssel is módosíthatók.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp