Connect with us

technokrata

Olvas a vevők gondolataiban a Sony

Dotkom

Olvas a vevők gondolataiban a Sony

Felpörgetheti a versenyt az elektronikus könyvek piacán, hogy a Sony beszáll az árharcba és tőle szokatlan módon nyílt technológiákat alkalmaz.

A vállalat piacra dobja 300 dollárnál olcsóbb, érintőképernyős elektronikus olvasóját (Reader Touch Edition), valamint 199 dollárba kerülő zsebkészülékét (Reader Pocket Edition), amelynek képernyője mindössze 12-13 centiméteres, de bárhova elkísérheti gazdáját. Emellett az új kiadványok és a bestsellerek árát leszállítják 9,99 dollárra, amivel – először az e-könyvek megjelenése óta – azonos árszintre kerülnek a nagy versenytárs Amazonnal. További újításnak szánják, hogy a Sony mintegy megnyitja az e-könyvek piacát: ingyenes hozzáférést ajánl a Google Books Projecthez, amelynek keretében egymillió digitalizált könyvet tesz elérhetővé készüléke olvasóinak. Mindehhez a nyílt EPUB formátumot alkalmazzák, azaz a Sony szakít eddigi gyakorlatával, amelyben olyan kizárólagos technológiákat fejlesztett ki, mint például a Betamax videoformátum vagy a Memory Stick adatrögzítő.

Steve Haber, a Sony digitális olvasókkal foglalkozó divíziójának vezetője azt nyilatkozta nemrégiben, hogy amikor másfél évvel ezelőtt az e-könyvekről beszélt, akkor minden ismerőse úgy vélte, ebből sohasem lesz semmi. Mára azonban gyorsan fejlődő üzletággá vált az olvasók értékesítése és tartalommal való ellátásuk. A Forrester számítástechnikai piackutató cég becslése szerint 2009 végére 3 millió elektronikus könyvolvasót vásárolhatnak az olvasni szerető vevők.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle