Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptopot kapnak a hazai általános iskolások

Dotkom

Laptopot kapnak a hazai általános iskolások

Száznál több magyar általános iskolában használják szeptembertől az Albacomp által forgalmazott Intel Classmate PC laptopokat.

Több mint 3 000 darab Intel Classmate PC-vel indul az új tanév, a HEFOP 3.1.3/B pályázaton nyertes intézmények számára. Az Albacomp által forgalmazott diáklaptopot és a hozzá kapcsolódó oktatási módszertant Közép-Kelet-Európában Magyarországon vezetik be elsőként az oktatásban. Az Albacomp és az Intel szerint ez hatalmas áttörés a magyar oktatásban, hiszen több mint száz intézmény kezdi a tanévet a Classmate PC-vel, ezzel nemzetközileg elfogadott oktatási platformot biztosítva diákjainak. Az Intel és a magyar kormány képviselői még 2007 végén írtak alá szándéknyilatkozatot arról, hogy az Intel World Ahead program egyes oktatási projektjeit Magyarországon is kipróbálják. Ennek keretében a Classmate PC-t eddig két budapesti iskolában használták, az itt és a nemzetközi képzésben megszerzett know-how-t akkreditált továbbképzéseken tudják majd elsajátítani a tanárok.

A Classmate PC-t is magába foglaló eszközrendszer a kompetenciaalapú oktatás jegyében támogatja a projekt alapú, az 1:1 oktatási módszereket, a csoportmunkát és a mobil oktatási lehetőségeket. A gépekre telepített programok segítségével a tanárok azonnali teszteket készíthetnek, filmeket és prezentációkat vetíthetnek, illetve ellenőrizhetik a diákok monitorait és internethasználatát a saját gépükön keresztül. Itthon már a honosított tanulói laptopok kerültek az intézményekbe, magyar billentyűzettel, magyar nyelvű osztályfelügyeleti szoftverekkel, valamint a telepítéshez és a bevezetéshez szükséges segédletekkel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés