Connect with us

Hirdetés

technokrata

A piaci harc nem videojáték

Dotkom

A piaci harc nem videojáték

Szakértők szerint nem tudják elkerülni termékeik árának csökkentését a videojáték-konzolok gyártói, miután az elmúlt hónapokban drámai módon zsugorodott piacuk.

Az április-júniusi időszakban először fordult elő, hogy visszaestek a Nintendo Wii konzoljának negyedéves eladásai, a Sony PlayStation 3-jának és a Microsoft Xbox 360-asának értékesítése pedig kétéves mélypontra zuhant. A felhasználó mozgását érzékelő Wii-ből 57 százalékkal kelt el kevesebb, mint egy évvel korábban, ennek döntő része volt abban, hogy a Nintendo negyedéves nettó nyeresége 61 százalékkal, 42,3 milliárd jenre (445 millió dollár) esett. A PlayStation legújabb változatából 31 százalékkal vettek kevesebbet a fogyasztók, ami hozzájárult a Sony 37,1 milliárd jenes veszteségéhez (igaz, a vállalat lapos televíziói is rosszul fogytak).

A Nintendo az elmúlt időszakban nem tudott olyan újdonsággal előállni, ami új lendületet adott volna konzoljai eladásának. Ahhoz, hogy felkeltse a vásárlók érdeklődését, valamilyen meglepetéssel kellene előrukkolnia a karácsonyi szezon előtt. A Sony néhány héttel ezelőtt visszautasította a videojáték-fejlesztők árcsökkentési javaslatát, mint az illetékes vezető fogalmazott: így is veszteséget könyvelnek el minden egyes konzolon. A fejlesztők és a velük szövetséges kereskedők viszont úgy látják, hogy a PlayStation 3 túlságosan drága a jelenlegi gazdasági környezetben. Szakértők szerint mindkét termék árát csökkenteni kell, e nélkül tovább zuhanhat értékesítésük.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés