Connect with us

technokrata

Vírusos volt az iTunes?

Dotkom

Vírusos volt az iTunes?

Az AVG szerint.

Az ingyenes víruskereső szoftveréről ismert vállalat ideiglenesen blokkolta az általa védett számítógépek iTunes-hoz való hozzáférését a múlt héten. A program ugyanis trójait érzékelt az Apple szolgáltatásában. Ez az állapot nagyjából öt órán keresztül állt fent pénteken – azt talán említeni sem kell, hogy a tiltás téves riasztás eredménye volt. Maguk a felhasználók értesítették az IT-biztonságban érdekelt vállalatot a történtekről, így kerülhetett gyorsan pont az eset végére.

„Az AVG hibás riasztást fedezett fel vírusszignatúra motorjában, amely az iTunes némelyik, lokalizációval összefüggő elemével kapcsolatban merült fel. Ez öt órán belül javításra került.” – nyilatkozta nem sokkal az eset után Siobhan MacDermott, a vállalat szóvivője – „Az AVG elnézést kér a felhasználóinak/ügyfeleinek okozott kényelmetlenségekért.”

Habár ritka jelenség, de a hamis pozitív riasztás minden antivírus terméknél előfordul néha-néha. Tavaly az AVG a ZoneAlarm alkalmazást minősített malware-nek, illetve egy Windows rendszerállományról állította, hogy trójai program. E hónap elején pedig a Computer Associates antivírus programja azonosította a Windows XP egyik rendszerfile-ját vírusnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom