Connect with us

Hirdetés

technokrata

Javítás az Internet Explorer kritikus hibájára

Dotkom

Javítás az Internet Explorer kritikus hibájára

Annyira komoly sebezhetőségre bukkantak a Microsoft böngészőjében, hogy soron kívül érkezhet meg hozzá a patch.

Erre a hétre datálta a redmondi szoftverfejlesztő annak a frissítésnek a megjelenését, amely egy, két termékét is veszélyeztető sérülékenységre ad gyógyírt. Az Internet Explorerben kritikus, a Visual Studio-ban megbúvó, mérsékelten veszélyes besorolást kapott hiba javítása valószínűleg holnap (helyi idő szerint kedden) fog kikerülni az Internetre. A Microsoft tájékoztatása szerint azért szedték külön a frissítéseket, hogy „a legszélesebb elérhető védelmet nyújthassák ügyfeleiknek”.

Windows 2000, Windows XP, Vista, Windows Server 2003 és 2008, Internet Explorer 6, 7 és 8, Microsoft Visual Studio .NET 2003, Visual Studio 2005 és 2008, valamint Visual C++ 2005 és 2008 – a redmondi weboldalon közzétett információk szerint ezek a rendszerek érintettek valamilyen szinten. Az IE számára készített patch olyan sebezhetőségeket is javít, amelyek a Visual Studio kapcsán nem okoznak problémát, közölte a fejlesztő.

Ismeretes, hogy a Microsoft minden hónap második keddjén jelenteti meg az Interneten legújabb biztonsági frissítéseit – már ha van mit. Az esetek többségében pedig van: az elmúlt években alig néhány olyan hónap volt összesen, amikor nem került ki patch a redmondi szoftverfejlesztőtől a Webre. Ettől a menetrendről tér el – már nem először – a vállalat a holnapra datált update-ekkel, melyek a Microsoft Update, a Windows Update és a Windows Server Update szolgáltatások révén kerülnek terjesztésre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés