Connect with us

technokrata

Újra megremegett a Microsoft

Dotkom

Újra megremegett a Microsoft

A technológiai szektor egészével kapcsolatos kilátásokat bizonytalanabbá tette, hogy a Microsoft Corp.

, a világ legnagyobb szoftverfejlesztője a vártnál is nagyobb forgalomcsökkenésről számolt be. Az Intel, a Texas Instruments chipgyártók és más elektronikai vállalatok viszonylag kedvező gyorsjelentései nyomán bizakodóan ítélték meg a befektetők az ágazat teljesítményét, ám a fogyasztókkal közvetlen kapcsolatban álló cég gyenge adatai arra utalnak, hogy messze még az alagút vége.

A Microsoft árbevétele 17 százalékkal, 13,1 milliárd dollárra csökkent a társaság üzleti évének júniusban zárult utolsó negyedében az egy évvel korábbihoz képest. Az elemzők 14,4 milliárdot vártak, ráadásul ez a második olyan negyedév, amikor csökken a vállalat bevétele. (Január-márciusban először esett a forgalom azóta, hogy a szoftveróriás tőzsdei céggé vált.) A nettó nyereség 29 százalékkal, 3,1 milliárd dollárra zsugorodott.

A cégvezetés a pc-eladások visszaesését okolja a rossz eredményekért, ami 29 százalékkal vetette vissza a Windows operációs rendszer eladásait. E termék legújabb változata, a Vista nem nyerte el a vásárlók tetszését, sokan inkább elődjét, a Windows XP-t használják. A profitot erodálja az is, hogy jelenleg az olcsó netbookok a hardverpiac legnépszerűbb termékei, és az ezeken futó programokon csak hajszálvékony nyereségráta érhető el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle