Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rémisztőek a Microsoft adatok

Dotkom

Rémisztőek a Microsoft adatok

Lehűtötte a Microsoft azoknak a kedélyét, akik a múlt heti pozitív Intel jelentés után bizakodni kezdtek a PC ipar stabilizációjában. Az IT-óriás számai nagyon nem jók.

Csütörtökön publikálta júniusban véget érő negyedik pénzügyi negyedévének adatait a Microsoft. A vállalat adózott eredménye 3,05 milliárd dollárra esett, ami részvényenként 34 centet jelent. Az előző év azonos időszakában 4,3 milliárd dollár, vagyis részvényenként 46 cent volt az eredmény. A cég forgalma is jelentősen zuhant, 17 százalékkal 13,1 milliárdra esett vissza. Az eredmény némileg alulmúlta az elemzői várakozásokat, amelyek részvényenként 36 cent profitot és 14,37 milliárdos forgalmat valószínűsítettek.

A Microsoft üzleti divíziója – mely az Office programcsomagot is készíti – 4,6 milliárd dolláros forgalmat könyvelhet el, amely előző évben még 5,3 milliárdra rúgott, a divízió profitja pedig 2,8 milliárd dollár. A Windows operációs rendszereket gyártó divízió ennél is jelentősebb csökkenéssel volt kénytelen szembenézni, itt a forgalom 4,4 milliárdról 3,1 milliárdra esett egy évvel korábbról. A vállalat pénznyelőjének tartott online szolgáltatásokkal foglalkozó egység 731 millió dolláros forgalom mellett 732 milliós veszteséget generált, ami jelentősen felülmúlja a tavalyi 485 milliós veszteséget. A tőzsdezárás után nyilvánosságra hozott jelentést követően az éjszakai elektronikus kereskedésben az IT-mamut részvényei zuhanórepülésbe kezdtek, jelenleg 4,5 százalékos veszteséggel 23,70 dolláron forognak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés