Connect with us

technokrata

Nagyot kaszált az okostelefonokon az Apple

Dotkom

Nagyot kaszált az okostelefonokon az Apple

A zsugorodó számítógépes piac ellenére az Apple az előző negyedévben növelni tudta eladásait, profitját, ami részben a júniusi árcsökkentésnek köszönhető.

A júniusi árcsökkentés meghozta áldásos hatását az Apple-nél: az előző negyedévben 2,6 millió Macintosht adott el a cég, szemben az előzetesen prognosztizált 2,4 millió darabbal szemben – írja a Bloomberg.

A MacBook Pro árának közel 300 dolláros csökkentése a negyedévben 4 százalékkal emelte az eladásokat, szemben a piac egészére vonatkozó 3,1 százalékos csökkenéssel. Az eladások 12 százalékkal, a profit 15 százalékkal növekedett tavalyhoz képest: június végéig az eladások elérték a 8,34 milliárd dollárt, ami lényegesen több, mint az elemzők 8,21 milliárd dolláros várakozása. A nettó eredmény 1,23 milliárd dollárt tett ki, ami 1,35 dolláros részvényenkénti nyereség, szemben az előzetesen várt 1,17 dollárral.

Az IPhone értékesítések 5,2 millió darabra nőttek, ami bőven meghaladja az előzetesen várt 4,1 millió darabot. A tavalyi 11 millió darab eladott IPod-hoz képest, idén azonban csak 10,2 millió darab fogyott – Peter Oppenheimer pénzügyi igazgató szerint a vásárlók lassan elpártolnak az mp3 lejátszóktól a komplexebb készülékek felé.

A vállalat részvényei a hír hallatára közel 5 százalékot erősödtek és 159 dollárig kúsztak fel a Nasdaq-on – az Apple papírjai az év folyamán összesen 78 százalékkal erősödtek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle