Connect with us

technokrata

Az orosz piacon hódított a Tele2

Dotkom

Az orosz piacon hódított a Tele2

A svéd társaság a vártnál közel 200 millió koronával magasabb nyereséget ért el április és június között.

A Tele2 AB, Svédország második legnagyobb telefontársasága az előzetes várakozásoknál magasabb második negyedéves nyereségről számolt be, a mobilszolgáltatások bővülése és az erős korona következtében. A nettó profit 1,14 milliárd koronára (149 millió dollárra emelkedett) az egy évvel korábbi 54 millió koronás veszteséggel szemben – írja a Bloomberg. Az előzetes várakozások átlagosan 945 millió koronás eredményt valószínűsítettek.

A társaság jövőbeni kilátásait javítja, hogy az idén 12 oroszországi régióban indítja be szolgáltatását, összesen több mint félmillió új orosz előfizetőt sikerült meghódítania a második negyedben, köztük élelmiszerláncokat és postahivatalokat is. A valutaárfolyamok hatása 68 millió koronát jelent az eredményen belül a cég közlése szerint.

A már meglévő orosz területek “szolid nyereséget” hoztak, a költségcsökkentések pedig a nyugat-európai üzleteket is sikeressé tették – mondta Harri Koponen vezérigazgató. A társaság részvényeinek árfolyama a 2008-as 47 százalékos zuhanás után idén 22 százalékos emelkedést ért el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle