Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így netezünk mi

Dotkom

Így netezünk mi

Előkelő helyet foglal egy Magyarország az internetet használó kelet-közép-európai országok sorában, a növekedés azonban megtorpanhat idén – írja a GfK tavaszi felmérésében.

Hazánkban az elmúlt évben a térség átlagához képest gyorsabb ütemben, 11 százalékponttal nőtt az internethasználók aránya, jelenleg a lakosság 48 százaléka, vagyis mintegy 1,9 millió magyar háztartás rendelkezik saját internetkapcsolattal – derül ki a GfK Csoport közel 17 000 közép- és kelet-európai válaszadó személyes megkérdezésével 2009 tavaszán készített felméréséből.

A magyar növekedés a jövőben megtorpanhat, egyrészt a gazdasági válság következményeként, másrészt a számítógéppel rendelkező és ahhoz értő lakosság arányának tetőzésével (úgynevezett digitális plafon) – írja a jelentés.Év eleje óta rohamos ütemben terjed Magyarországon a mobil technológia, jellemző tendencia az is, hogy egyre nagyobb szerephez jutnak a több távközlési szolgáltatást – így vezetékes és mobiltelefont, televízió és internetszolgáltatást – is magukban foglaló, úgynevezett triple vagy 4 play csomagok. A közép- és kelet-európai térség felnőtt lakosságának közel fele legalább havi rendszerességgel használja az internetet, szemben a 2008-as 40 százalékos értékkel – ezt tükrözik a számok. A statisztikát 70 százalékos aránnyal Észtország vezeti, őt 68 százalékkal Szlovénia, 55-60 százalékkal Litvánia, Lettország és Ausztria követi. A visegrádi országokban a lakosság 51-52 százaléka lép fel a világhálóra havonta legalább egyszer.

Macedóniában és Horvátországban az internetező felnőtt lakosság aránya meghaladja a 45 százalékot, míg a balkáni államok lakossága 31-35 százaléka netezik. A két sereghajtó Oroszország és Ukrajna, 2009 tavaszán az ukránok alig egyötöde használta a világhálót.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés