Connect with us

technokrata

Így netezünk mi

Dotkom

Így netezünk mi

Előkelő helyet foglal egy Magyarország az internetet használó kelet-közép-európai országok sorában, a növekedés azonban megtorpanhat idén – írja a GfK tavaszi felmérésében.

Hazánkban az elmúlt évben a térség átlagához képest gyorsabb ütemben, 11 százalékponttal nőtt az internethasználók aránya, jelenleg a lakosság 48 százaléka, vagyis mintegy 1,9 millió magyar háztartás rendelkezik saját internetkapcsolattal – derül ki a GfK Csoport közel 17 000 közép- és kelet-európai válaszadó személyes megkérdezésével 2009 tavaszán készített felméréséből.

A magyar növekedés a jövőben megtorpanhat, egyrészt a gazdasági válság következményeként, másrészt a számítógéppel rendelkező és ahhoz értő lakosság arányának tetőzésével (úgynevezett digitális plafon) – írja a jelentés.Év eleje óta rohamos ütemben terjed Magyarországon a mobil technológia, jellemző tendencia az is, hogy egyre nagyobb szerephez jutnak a több távközlési szolgáltatást – így vezetékes és mobiltelefont, televízió és internetszolgáltatást – is magukban foglaló, úgynevezett triple vagy 4 play csomagok. A közép- és kelet-európai térség felnőtt lakosságának közel fele legalább havi rendszerességgel használja az internetet, szemben a 2008-as 40 százalékos értékkel – ezt tükrözik a számok. A statisztikát 70 százalékos aránnyal Észtország vezeti, őt 68 százalékkal Szlovénia, 55-60 százalékkal Litvánia, Lettország és Ausztria követi. A visegrádi országokban a lakosság 51-52 százaléka lép fel a világhálóra havonta legalább egyszer.

Macedóniában és Horvátországban az internetező felnőtt lakosság aránya meghaladja a 45 százalékot, míg a balkáni államok lakossága 31-35 százaléka netezik. A két sereghajtó Oroszország és Ukrajna, 2009 tavaszán az ukránok alig egyötöde használta a világhálót.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek