Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hiba a Google böngészőjében

Dotkom

Hiba a Google böngészőjében

A Chrome is sebezhető.

Tegnap írtunk a Mozilla Firefoxot érintő frissítéséről – a nyíltforrású böngészőt kénytelen volt alig két héttel a megjelenése után „patkolni” az alapítvány, mert kritikus fontosságú biztonsági résre akadtak benne. A Tűzróka után most a Google Chrome browsere is foltozást kapott: több hibát is kiiktattak fejlesztői az alkalmazásból.

Két komoly sebezhetőségre nyújt gyógyírt a legújabb változat. Az egyik révén – melyre a Google biztonsági csapata bukkant rá – ártalmas kód futtatására nyílik lehetőség a Chrome „homokozójában”. A fenyegetés annyira veszélyes, hogy a keresőóriás böngészőjén dolgozó kódercsapat nem is kívánt részletekbe menni a hiba természetét illetően addig, amíg a felhasználók többsége nem veszi alkalmazásba a frissítést.

A másik sérülékenység a böngésző füleket (tab) kezelő komponensében lapult meg, általa olyan területen vált írhatóvá a memória, amelyre „legális” keretek között nem lenne lehetősége a szoftvernek. Ha valaki a megfelelő ismeretek birtokában ki tudja használni a hibát, akkor ártalmas kódot futtathat, amivel az összes megnyitott fül összeomlását érheti el, illetve egy második biztonsági rést hozhat létre. Ez utóbbi segítségével pedig már a bejelentkezett felhasználó jogosultságaival futtathat kódot.

Frissült még a V8 JavaScript motor, a Google Gears és az előre illetve vissza navigálás (ez utóbbi már akkor is megfelelően működik, ha site átirányítással kell megbirkóznia a szoftvernek).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés