Connect with us

Hirdetés

technokrata

A hóhér akasztása – megbüntették az APEH-et!

Dotkom

A hóhér akasztása – megbüntették az APEH-et!

A kétmilliós büntetés oka, hogy a hivatal közbeszerzési eljárásából jogszerűtlenül zárta ki a közös ajánlatot beadó Magyar Telekomot és TCT Hungary-t.

A Közbeszerzési Döntőbizottság 2 millió forintra bírságolta az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalt (APEH), mert az adóhatóság az általa telefonos ügyfélközpont létesítésére kiírt közbeszerzés során kizárt két, közösen induló céget a hirdetmény nélkül indult tárgyalásos eljárásból, mivel azok nem megfelelően indokolták az ajánlatuk módosítását – írja az MTI-Eco.

Az APEH 9 céget hívott a közbeszerzésre, a kétfordulós tárgyalás első köréből a három legjobb ajánlatot tett cég jutott tovább. A kiválasztás során a legfontosabb a szempont az ár volt, ezt követte az üzemeltetés során felmerült hibák elhárítási ideje, percben megadva.

A Magyar Telekom Nyrt. és a TCT Hungary Kft. közös ajánlatot adott be, ebben a leghosszabb, 480 perces hibajavítási időt vállalták, míg a legrövidebb 30 perc volt. A tárgyalás során a közös ajánlattevők az időt 30 percre csökkentették, amire az APEH indoklást kért, ezt azonban a hivatal a munkaidőt követően, késő délután kérte másnap reggel 8 órás határidővel.

Végül a választ nem fogadta el az adóhivatal, és kizárta a két céget a második fordulóból, azok akkor fordultak a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz. A bizottság megállapítása szerint a munkaidő után kért indoklás csak akkor lett volna elfogadható, ha az ajánlatkérő erre előre felhívja az ajánlattevők figyelmét, így azok számíthattak, és felkészülhettek volna rá. Miután ez nem történt meg, így akár csak néhány órás, de mindenképpen munkaidőbe eső hosszabbítást kellett volna tennie az ajánlatkérőnek. Az indoklásra megszabott határidő így rövid, és jogszerűtlen volt.

A döntőbizottság a jogsértést megállapította, és magasnak számító 2 millió forintos bírsággal sújtotta az APEH-et, egyúttal indoklásában kiemelte: mivel a nyertes céggel az APEH már megkötötte a szerződést, nem lehetett orvosolni a jogsértést.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés