Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kezdődhet a virtuális városnézés

Dotkom

Kezdődhet a virtuális városnézés

Virtuális városépítésbe kezdett a Fővárosi Önkormányzat, és a nemzetközi tekintetben is élenjáró kezdeményezésből a T-Mobile is részt vállalt, elősegítve, hogy hazánk értékei az interneten bárki számára hozzáférhetők legyenek.

A virtuális Budapest-projektnek köszönhetően első lépésben a főváros 22 nevezetességének 3D-s, körbejárható, valósághű modellje már felkerült a Google Earth-re, és a T-Mobile támogatásának köszönhetően hamarosan újabb 146 épület modellezésével a teljes Andrássy út is bejárható lesz a világhálón.

A Google szolgáltatásai közül az egyik legnépszerűbb a Google Earth, amely műholdas fotók, kereshető információk, számos város utcaszintű fotói, legújabban pedig 3D-s épületmodellek segítségével akár otthonról is bejárhatóvá teszi az egész Földet. A több mint 350 millió felhasználót számláló szolgáltatást egy-egy napon több tíz millióan használják, így jelentősége ma már jóval túlmutat az egyszerű böngészésen.

A Fővárosi Önkormányzat “virtuális Budapest” kezdeményezésének célja, hogy a több száz millió felhasználó számára elérhetővé tegye a város értékeit, akár egy virtuális túra révén segítse az érdeklődőket és a hazánkba utazókat az előzetes tájékozódásban. A programban elsőként 22 nevezetes épület 3D-s modellje készült el, így többek között az interneten már körbejárható a Halászbástya, az Opera, a Hősök terén a Millenniumi emlékmű. A T-Mobile a kezdeményezés fontosságát felismerve döntött úgy, hogy szerepet vállal az internetes városépítésben. A T-Mobile támogatásával, a Virtual Hungary közreműködésével néhány hónapon belül az Andrássy út minden épületének 3D-s modellje felkerülhet a Google Earth-re. Így a valósághű, aprólékosan kidolgozott épületmodelleknek köszönhetően Budapest egyik meghatározó, patinás főútvonalán, a Deák tértől a Hősök teréig teljes egészében “végigsétálhatnak” majd az érdeklődők. A mobilszolgáltató támogatásával összesen 146 épület 3D-s modellje készülhet el és kerülhet fel az internetre. “Más cégeket is arra szeretnénk biztatni, hogy legyenek részesei az egész internetes közösség számára hasznos és érdekes virtuális infrastruktúraépítésnek” – mondta Winkler János, a T-Mobile vezetője. “Azon túl, hogy a mobilinternet segítségével szabad hozzáférést biztosítunk a világhálóhoz, szerepet kell vállalnunk abban is, hogy a szinte végtelen ‘virtuális űrt’ értékes, színvonalas, sokak számára érdekes tartalommal töltsük meg. Ennek egy apró szeletét jelenti az Andrássy út épületeinek digitalizálása, és remélem, hogy a támogatói kör bővülésével néhány éven belül akár Magyarország városait is keresztül-kasul beutazhatjuk a számítógép képernyője előtt ülve” – tette hozzá a szolgáltató első embere.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés