Connect with us

Tőkeemelés a Genesisnél

Dotkom

Tőkeemelés a Genesisnél

A Genesis Energy igazgatótanácsa zártkörű részvénykibocsátás keretében döntött tőkeemelésről.

A társáság alaptőkéjét új részvények zártkörű forgalomba hozatalával, pénzbeli hozzájárulás ellenében, legalább 283,33 millió forinttal, legfeljebb833,33 millió forinttal emelik – áll a társaság közleményében. A kibocsátandó új részvények kibocsátási értéke darabonként 3 euró, azaz a pénteki euróárfolyammal számolva 830 forint. Az új törzsrészvények száma legalább 566,66 ezer, és maximum 1,666 millió darab. A névérték egyenként 500 forint.

Az alaptőke-emelés hátterében a Genesis Energy és a Cogenco áprilisban aláírt közös szándéknyilatkozata áll. Ez tartalmazza azt a javasolt feltételrendszert, amelynek teljesülése esetén a Cogenco megvásárolja a Genesis Energy Nyrt Genesis Solar Espana és a Genesis Solar Singapore leányvállalatokban lévő teljes üzletrészét. A felek megállapodtak, hogy a tranzakciót legkésőbb 2009. június 30-ig lezárják, kivéve, ha a felek közben későbbi határidőben állapodnak meg.

A tranzakciónak számos előfeltétele van. Az igazgatótanács ugyanakkor egyetért azzal, hogy a Genesis Energy illetve a Genesis csoport számára elengedhetetlen további likviditás biztosítása, mert ennek hiányában a Cogenco-val kötendő üzleti konstrukciót nem lehet megvalósítani.

A Genesis Capital Management részvényes 1,7 millió euró értékű, az új részvények átvételére és azok pénzbeli ellenértékének szolgáltatására előzetes kötelezettségvállaló nyilatkozatot tettek.

A jegyzés időtartama július 17 és augusztus 14. között lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom