Connect with us

technokrata

Jackson tovább él – a spammereknek köszönhetően

Dotkom

Jackson tovább él – a spammereknek köszönhetően

A Pop Királyának halálát használják fel e-mailcímek begyűjtésére.

Körülbelül 8 órával Michael Jackson halála után a SophosLabs észlelte azon spam üzenetek első hullámát, amelyeknél a levél tárgyában és tartalmában a popkirály halálhíre szerepel. Ezekben az üzenetekben a spammerek azt állítják, hogy fontos információk vannak a sztár halálával kapcsolatban. A levél teste ugyan nem tartalmaz semmilyen cselekvésre felhívó hivatkozást – URL-t, e-mailcímet vagy telefonszámot – és a küldő e-mailcím is hamis, azonban a spammerek könnyedén összegyűjthetik a címzett e-mailcímét ingyenes e-mailcímeken keresztül, ha a számítógép felhasználók válaszolnak a spam üzenetre.

„A Pop Királyának, Michael Jacksonnak idő előtti váratlan halála hatalmas sokkhullámot indított el szerte a világban – sajnos az ilyen horderejű események tökéletes eszközök a spammerek számára, hogy behálózzák a sérülékeny számítógép felhasználókat.” – mondta Graham Cluley, a Sophos vezető biztonsági tanácsadója – „Ezek a spammerek a kíváncsi felhasználókban bíznak, akik válaszolnak hamis állításaikra – de ha Ön ilyen és ehhez hasonló e-maileket kap, csak törölje le őket.

Ugyanakkor azt is látszik, hogy a cyberbűnözők előnyt próbálnak szerezni a ´70-es évek ikonja, Farrah Fawcett halálával kapcsolatban is, méghozzá hamis antivírus szoftver terjesztésével, így a felhasználóknak ébernek kell maradniuk. Tény, hogy a cyberbűnözők nem tisztelnek senkit és semmit. Az egyetlen dolog, amiben érdekeltek, hogy minél több pénzt próbáljanak maguknak szerezni, és más számítógép használó életét megkeserítsék.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp