Connect with us

Nagy bírsággal sújtották a Telekomot

Dotkom

Nagy bírsággal sújtották a Telekomot

Százmilliós bírsággal sújtotta az NHH a Magyar Telekomot az alkalmazott aránytalanul nagy kötbérekért – a cég nem ért egyet a határozattal. A telekomcég közgyűlése eközben beolvadásról döntött.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) tanácsa 100 millió forintra bírságolta a Magyar Telekomot, miután megállapította, hogy a szolgáltató nem az előírásoknak megfelelő kötbérszámítási módot alkalmazta azokkal az ügyfeleivel szemben, akik a határozott idejű szerződések lejárata előtt akarták felmondani vagy módosítani előfizetői szerződéseiket. Az NHH tanácsa még 2007-ben határozatban mondta ki a fogyasztók indokolatlan megkülönböztetésének tilalmát, azaz, hogy a vezetékes telefonpiacon a Magyar Telekom – valamint a többi jelentős piaci erejű szolgáltató – a határozott idejű kiskereskedelmi szolgáltatásainál csak olyan mértékű kötbért szabhat meg, amely az előfizetői szerződés teljesítésére fordított költségekkel vagy a teljesítés során nyújtott kedvezményekkel arányos és indokolható. A Magyar Telekom esetében a kötbér a nyújtott kedvezménnyel és a szerződés teljesítésére fordított költségekkel sem volt arányos – közölte az NHH. Az NHH szerint emellett a Telekom aránytalanul megnehezítette az előfizetők számára a szolgáltatóváltást. A vizsgálat szerint a jogsértés ténylegesen több ezer, potenciálisan pedig több százezer előfizetőt érinthetett. A Magyar Telekom Nyrt. nem ért egyet a határozatban foglaltakkal, hisz az NHH korábbi határozatában előírt valamennyi kötelezettségét teljesítette, előfizetői között nem tett és nem tesz indokolatlan különbséget. A határozattal szemben jogorvoslattal élnek – közölték kérdésünkre a távközlési cég kommunikációs igazgatóságán.

A társaság tegnap rendkívüli közgyűlést is tartott, ahol a részvényesek elfogadták a T-Kábel Magyarország Kft. és a Dél-Vonal Kft. beolvadását a Magyar Telekom Nyrt.-be. Érthető módon nem volt túl sok részvényes, aki a társaságban való részvétel helyett a sajáttőke-értéken történő elszámolást választotta volna. Összesen ketten döntöttek így, 3072 részvénnyel, nekik a Telekom részvényenként az egy részvényre eső saját tőke összegét, 344 forintot fizet ki. A kiváló részvényesek döntése nehezen érthető az 582 forintos tőzsdei árfolyam fényében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom