Connect with us

technokrata

Így néz ki a Microsoft ingyenes vírusirtója

Dotkom

Így néz ki a Microsoft ingyenes vírusirtója

Videó a Microsoft Security Essentials-ről.

Ismeretes, hogy a Microsoft már évek óta kínál kémprogramvédelmet Windows Vistájához: a Windows Defender ugyan nem a legjobb ilyen jellegű alkalmazás a világon, de számos nagy spyware-t képes észlelni. Ráadásul külön vásárlást és telepítést sem igényel – az alkalmazás az operációs rendszer telepítőlemezén érkezik a felhasználóhoz. A biztonsági vonalon továbbmenve egy fizetős szolgáltatásba botlunk Redmond háza táján: a Windows Live OneCare már komplexebb védelmet kínál, ám ezért a szoftverfejlesztő vállalat havidíjat számol fel.

Vagy legalábbis számolt. Nemrég ugyanis bejelentette a vállalat, hogy felhagy a Windows Live OneCare támogatásával, mivel az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Helyette a Microsoft Security Essentials nevű szoftverbe fekteti energiáit Bill Gates cége; nemrég elérhetővé is vált az alkalmazás nyílt bétatesztelése. A korábban Morro kódnévre hallgató programról nemrég a Cnet készített videobemutatót.

Mire képes a Microsoft Security Essentials? Windows XP-n, Vistán és Windows 7 alatt is futtatható, és a Windows Defenderhez képest jócskán kibővült funkcionalitással rendelkezik. Automatikusan tölti le a vírus- és spyware mintákat, valósidejű védelmet kínál a csatolmányok és a letöltött file-ok szkennelésével. Ezenfelül képes a gyanús file- és programműveletek felügyeletére, valamint beállítható, hogy a rendszertesztelés a felhasználó számára legkevésbé zavaró időpontban történjen meg.

A program kezelőfelülete egyszerű, az átlagos felhasználó igényeihez igazított. Amennyiben védett a PC, azt egy zöld ikon jelzi, könnyű vizuális megerősítést kínálva a monitor előtt ülőnek. Ha valamilyen probléma merül fel, akkor a zöld hátterű, pipát ábrázoló kijelző-ikon narancssárga hátterű, felkiáltójellé változik. Egyszerűsége ellenére komoly lehetőségeket tartogat a digitális kártevők nyakoncsípéséhez. Lehetőséget ad az USB-s csatlakoztatású flash eszközök automatikus ellenőrzésére (alapból ez a funkció ki van kapcsolva), hogy csak egy példát említsünk.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp