Connect with us

A jövő technológiája megérkezett Székesfehérvárra is

Dotkom

A jövő technológiája megérkezett Székesfehérvárra is

A T-Home, a Magyar Telekom otthoni és kisvállalati kommunikációs szolgáltatásainak márkája a hazai szolgáltatók közül – az előfizetőig kiépített optikai hálózatával (fiber to the home, FTTH – optikai kábel a fogyasztó lakásához) – elsőként vitte be a lakásokba a jövő technológiáját.

A fejlesztés első ütemében Budapest IV., X., XI., XIII., XIV., XXII. kerületeiben, Debrecen, Eger, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Zalaegerszeg egyes részein kiépített optikai hálózat immár Székesfehérváron is elérhető, és a közeljövőben többek között Cegléden, Gyöngyösön, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és a főváros további kerületeiben is előfizethető lesz. A legkorszerűbb infrastruktúra megjelenése vonzóbb célponttá teszi az egyes városokat a befektetők és a nagyvállalatok számára, ez pedig új lehetőségeket és új munkahelyeket jelent – hangzott el Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a lakossági szolgáltatások üzletágvezetője és Knizse Gyula, Székesfehérvár gazdasági tanácsnoka jelenlétében megtartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron.

A jelenleg már több mint ötvenezer háztartásban jelen lévő, a jövő technológiájának is nevezett optikai kábelnek köszönhetően a lakosság és az intézmények számára mindennapossá válhat a zenei és multimédiás tartalmak villámgyors letöltése akár 50 Mbit/s letöltési sebességgel (Optinet Super csomag esetén a min. és max. letöltési sebesség 25-50 Mbit/s, a min. és max. feltöltési sebesség pedig 12,5-25 Mbit/s), valamint a több tévékészüléken nyújtott, egyes televíziós csatornák és a Videotéka meghatározott filmjeit hd-minőségben is kínáló iptv-szolgáltatás.

A T-Home és Huawei együttműködése az optikai hálózat fejlesztéséreA T-Home és a Huawei együttműködési megállapodást kötött a GPON (Gigabit Passive Optical Network, gigabites passzív optikai hálózat) berendezések és menedzselő rendszer szállítására és ezek rendszertámogatására. Az együttműködés legnagyobb nyertesei a lakossági és az intézményi előfizetők, akik a XXI. század legmodernebb eszközeit felhasználó optikai hálózatnak köszönhetően kihasználhatják a hazánkban újdonságnak számító magas le- és feltöltési sebesség és a digitális kábeltelevíziózás képességeit is meghaladó új lehetőségeket – hangsúlyozta a megállapodással kapcsolatban Winkler János, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások üzletágvezetője. „Rendkívül büszkék vagyunk, hogy együttműködhetünk a T-Home-mal a GPON FTTH magyarországi bevezetésén, ez a partnerség a hálózat gyors kiépítésére is garanciát jelent. A Huawei elkötelezett az optikai megoldások és az új generációs távközlési alkalmazások világszintű bevezetése mellett” – mondta Jang Cse-Zsung, a Huawei Access Network Product Line elnöke. nSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom