Connect with us

technokrata

Jöhet az Intel áttörése a mobilpiacra

Dotkom

Jöhet az Intel áttörése a mobilpiacra

A Bloomberg információi szerint a két cég közötti megállapodás eredményeként az Intel régi álma teljesül: megvetheti lábát a mobilpiacon.

Az Intel processzorokat szállíthat a Nokia mobileszközei számára, ez lehet a gyártó nagy áttörése a mobilpiac irányába – írja a Bloomberg, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Az Intel, amely a világ személyiszámítógép-processzorainak 80 százalékát adja, már egy évtizede próbálja megvetni lábát a mobiltelefon-chipek piacán, a cég által gyártott Atom processzort direkt mobileszközökhöz tervezték, internetezés és egyéb alapvető funkciók számára. A két érintett cég nem kívánta kommentálni a sajtóértesüléseket, a Bloomberg informátora szerint a cég mobilprocesszor-üzletágának alelnöke Anand Chandrasekher ma jelenti be a megállapodás részleteit. Az Intel forgalmának 90 százalékát adják a számítógép-processzorok, az ABI Research adatai alapján tavaly 1,21 milliárd darabos mobiltelefon-piacra való belépés ezt a függőséget hivatott csökkenteni. Februárban született megállapodás az Intel és az LG között, amely alapján a telefongyártó az Intel chipjeit használja a mobiltelefon és a számítógép között elhelyezkedő mobilinternet-eszközeihez.

Az Intel árfolyama 1,1 százalékot emelkedett a New-Yorki kereskedés első fél órájában, az év elejétől mostanáig értéke 7 százalékkal lett magasabb.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp