Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csökkenő érdeklődés az ERP-piacon

Dotkom

Csökkenő érdeklődés az ERP-piacon

Egy friss elemzés szerint 30 százalékkal csökkent a kereslet a vállalatirányítási rendszerek (ERP) iránt.

A rEVOLUTION Software Kft. elemzése szerint a mikro- és kisvállalkozások befagyasztották ügyviteliszoftver-beszerzéseiket, és túlnyomó többségük idén nem is tervez költést. A közép- és nagyvállalatok körében már jobb a helyzet, ebben a szegmensben a döntések során a hangsúly az árról az előnyökre tevődik át. Ezek a cégek már nem csupán a szoftver árában gondolkoznak, hanem az elsődleges szempont, hogy a szoftver mennyiben képes nekik segíteni abban, hogy cégük felett hatékonyabb kontrollt gyakorolva kivédjék a válság hatásait.

Az ügyviteli rendszert szállító cégek különböző stratégiákkal próbálnak versenyezni a szűkülő piacon. Hosszú távon veszélyes a teljes piacra nézve, ha a kereslet visszaesése és a beszállítók hozzáállása éles árversenyt indukál, mert ez elkerülhetetlenül a minőség romlásához vezet – figyelmeztet az elemzés. A költségek csökkentése és az árverseny egyértelműen azt eredményezi, hogy a bevezető cég a befektetett erőforrá­sokon próbál spórolni, ez pedig a bevezetés és a rendszer használatának bizonytalanságát növeli.”Negatív tendencia, hogy bár a beszállítók közötti verseny kiéleződött, ez nem minden esetben jelent az ügyfelek számára biztonságosabb bevezetést – jelentette ki Kustos Ferenc, a rEVOLUTION ügyvezető igazgatója. Az első negyedévet a kis- és középvállalati üzletág 20 százalékkal nagyobb forgalommal zárta, mint az elmúlt év hasonló időszakában – válaszolta a Napinak Földi Valéria, az SAP Hungary Kft. kis- és középvállalkozásokért felelős igazgatója. Mint elmondta, nem tapasztalják az érdeklődés csökkenését, a projektek elhúzódását viszont igen. Ennek egyik oka az EU-pályázatok sikere vagy sikertelensége: ma már csak a nyertes pályázat jelent ERP-bevezetést.

EU-s pénzre várnak a cégekA vállalatok többsége a beruházást pályázati forrásból szeretné finanszírozni. A minden évben megnyíló, EU-s források igénybevételére jogosító pályázatok segítségével az ERP-bevezetés költségei akár felére csökkenthetők. „Az elmúlt évek pályázási kedvén látszik, hogy a vállalatok felismerték a pályázati források kihasználásában rejlő lehetőségeket, és egyre többen éltek is vele. Ez a tendencia most, főleg a gazdasági helyzetre való tekintettel odáig erősödött, hogy a vállalkozások nem is indítanak addig projektet, amíg nem nyernek pályázatot – még ha egyébként meg is lenne a pénzük a bevezetésre” – jelentette ki Kustos.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés